Hiina uudisteportaal võrdleb Eesti saari Lindgreni raamatutega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaad ja Muhumaad ühendav Väikse väina tamm.
Saaremaad ja Muhumaad ühendav Väikse väina tamm. Foto: Raigo Pajula.

Täna ilmus Hiina uudisteportaalis China Daily artikkel Lääne-Eesti saartest, mida võrreldakse Rootsi lastekirjaniku Astrid Lindgreni raamatute maailmaga.


«See osa Eestist on nagu peatükk Astrid Lindgreni teosest. Mis siin imestada – naine, kes enamiku Lindgreni teostest illustreeris – Ilon Wikland, veetis oma lapsepõlve siin,» kirjutab portaal China Daily, vihjates laiemalt Lääne-Eestile ja Wiklandi Haapsalus veedetud suvedele.

Artikkel käsitleb Muhu, Hiiumaa ja Saaremaa võlusid.

Artiklis imestatakse interneti laialdase leviku üle, kuivõrd isegi 14. sajandil ehitatud Kuressaare linnuse seinal on teade «WiFi ala».

Portaali teatel on kõige sobivam aeg Eestit külastada suvekuudel, mil on soe ja kuiv.

Samas peetakse seda kõige kulukamaks reisimise ajaks, kuna juba majutuse eest tuleb siis prisket hinda maksta.

Lambakasvatus ja villa tootmine on portaali andmetel need kaks asja, mille poolest Hiiumaa kogu Balti regioonis tunnustatud on.

«Eesti saared on populaarsed matkajate, ratsutajate, jalgratturite ja veespordientusiastide seas,» märgitakse artiklis.

Kajakisõite pakkuv Ivar Jüssi ütleb artiklis, et aina rohkem eestlasi, aga ka rootslasi ja sakslasi külastab saari. Jüssi viib oma külalised väiksematele saartele, mille mahajäetud talusid ta vabaõhumuuseumideks nimetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles