Endine kohtunik mõisteti altkäemaksu võtmise katses süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Vambola Olli.
Kohtunik Vambola Olli. Foto: Erakogu

Harju maakohus tunnistas täna 57-aastase Vambola Olli süüdi teadvalt ebaseadusliku otsuse tegemises ja altkäemaksu võtmise katses ning mõistis talle lõplikuks karistuseks neli aastat vangistust, millest 6 kuud kuulus kohe ärakandmisele ja ülejäänud vangistusest kolm aastat ja kuus kuud jääb kanda tingimisi nelja-aastase katseajaga.

Olliga koos kohtu all olnud 38-aastane Aare Vein tunnistati süüdi ebaseadusliku kohtulahendi tegemisele kaasaaitamises ja talle mõisteti lõplikuks karistuseks kolme aasta ja nelja kuu pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Riigiprokurör Triin Bergmann on süüdimõistva kohtuotsusega rahul.

«Kui kuriteo toimepanemise peamiseks ajendiks ei ole omakasu, siis võtab kohus seda karistuse määramisel kindlasti arvesse,» lisas prokurör.

Olli vabanes vahi alt kohtusaalis ja tema tõkendiks jääb katseajal elukohast lahkumise keeld.

Kohtuasjaga toimetati lühimenetlus ning süüdistatute kaitsja taotlusel ja prokuröri toetusel isikute eraelu kaitseks ja õigusemõistmise huvides kinnises menetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale 7 päeva jooksul alates kohtuotsuse või resolutiivosa kuulutamisest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates kohtuotsuse koopia kätteandmisele järgnevast päevast.

Kriminaalmenetluse kulude hüvitamise võib vaidlustada kohtuotsusest eraldi määruskaebe korras 10 päeva jooksul. Määruskaebus tuleb esitada Harju maakohtu Liivalaia kohtumajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles