ETV+ kutsub üles toetama sõjapõgenike perekonda Donetski oblastist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV+.
ETV+. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

ETV+ ja telesaate «Puudutab kõiki» toimetus palub Eesti elanike abi Ukraina perekonna toetamiseks, kes lahkus selle aasta jaanuaris sõjategevuse tõttu oma kodukohast Donetski oblastist.

9. detsembril oli ETV+ ekraanil saade «Puudutab kõiki», mis keskendus pagulaste teemale, teatab Etnoweb. Saates oli intervjuu pereemaga, kelle pere lahkus sõjategevuse tõttu oma kodust Donetski oblastist. Intervjuu pälvis vaatajatelt rohkesti tähelepanu. Hoolimata sellest, et ühel vanematest õnnestus leida töö ja saada ajutine elamisluba Eestis, on kolmelapselisel perel, kus on kaks alaealist last, vaja abi, ning neil on puudus asjadest, mis võimaldavad elada normaalset elu. Vaja on patju, tekke, lauda ja kodutehnikat. Samuti on perele tarvis sooje talveriideid:

Natalja, 18-aastane, pikkus 164 cm, rõivasuurus S, jalanõude number 37

Artem, 17-aastane, pikkus 190 cm, rõivasuurus L, jalanumber 44-45

Julia, 11-aastane, pikkus 150 cm, rõivasuurus S, jalanumber 37

Juri, 50-aastane, pikkus 186 cm, rõivasuurus XXL, jalanumber 43

Olga, 40-aastane, pikkus 164 cm, rõivasuurus XXL, jalanumber 38-39

«Hetkel Eesti avalikus ruumis käib aktiivne arutelu Süüria pagulaste teemal. Samas juba praegu Eestis otsivad endale varju põgenikud Ukrainast. Tihtipeale neil puudub ametlik sõjapõgenike staatus, mis raskendab riigi poolt vastavasisulise abi saamist. Oleme väga tänulikud kõigile, kes on valmis koos meiega aitama neid, kes olid sunnitud Ukraina sõjalise konflikti tõttu jätma oma kodu», - ütles ETV+ peatoimetaja Darja Saar.

Abi osas võib pöörduda ETV+ toimetuse poole e-posti teel aadressil etvpluss@err.ee.

Intervjuud saab näha ETV+ kodulehel.

Eesti Ukrainlaste Kongressist teatab, et hetkel on keeruline öelda täpset inimeste arvu, kes tulid pärast sõja algust Ukrainast Eestisse. Inimesed tulevad viisadega ning proovivad ise hakkama saada või otsivad abi sõpradelt.

Selleks, et toetada regulaarselt erinevatest regioonidest pärit kannatunuid, kogutakse ja saadetakse Ukrainale humanitaarabi. Varem kogutud asju hoitakse Ukraina kultuurikeskuses ning Ukraainast tulnud pagulased saavad samamoodi selle abiga arvestada. Kekusesse võib pöörduda aadressil Laboratooriumu 22, Tallinn. Telefon +372 6 411 963, e-mail labora.tallinn@gmail.com.

Antud uudis jõuab teieni projekti «LÕVI - lõimumisvaldkonna kommunikatsiooni​​​koostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «LÕVI» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles