Animafestival – veel tüsedam kui enne

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Taevalaul» avab animafilmide festivali «Animated Dreams».
«Taevalaul» avab animafilmide festivali «Animated Dreams». Foto: Toomas Huik

Ligemale 230 filmi – pea kaks korda rohkem kui mullu – toob vaatajani homme algav PÖFFi animafilmide festival «Animated Dreams». Kinosid on seks puhuks varutud koguni kaks – Artis ja Sõprus.


Programm tuleb tihe ja mitmekülgne, meeleolu kütab juba reede päeval üles vestlusring «Eesti anima hetkeseis», kus vaagitakse kaht põletavat probleemi, mis on seotud järelkasvu ja leviga. Eriprogramme ei jõua kokku lugeda. Festivali südamikuks on jätkuvasti võistlusprogramm, kuhu on valitud 30 uut lühianimafilmi 20 riigist, Eestit esindamas Olga ja Priit Pärna «Tuukrid vihmas».

Eraldi tähelepanu all on nimeka Royal College of Arti animatsiooniosakonna 25. sünnipäev – 50 filmi tudengiklassikast; Soome sõltumatu animatsioon – hea näide, kuidas animafilm võib võtta osa poliitilisest ja sotsiaalsest debatist; rahvusvahelise tudengianima paremik – programm täis trikke, avastamata talente ja lihvimata pärleid; animeeritud dokumentaalfilmid – kokku on segatud ja segamini aetud dokumentaalne ja animeeritud materjal; noor Eesti animatsioon – selgub, et huvitavaid animafilme tehakse Eestis ka päris põlve otsas; Janno Põldma looming – tal tiksus äsja 60 täis; esmakordselt on kavas erootilise animatsiooni ööprogramm «Iha ja seksuaalsus». Kokku on eriprogramme 21.

Kavas on ka kolm täispikka animatsiooni: Sylvain Chomet’ «Illusionist», Liu Jiani «Läbistav torge I» ja Carlos Eduardo Santa «León Prozaki müstilised aimdused». Kohalikku animakultuuri tüsendab loenguprogramm «Keyframes», põhiteemaks animadokumentalistika. Festival vältab 23. novembrini. Täpsem info anima.poff.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles