Prantsusmaa lükkas Al-Qaeda nõudmised tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AQIMi juhi Abdelmalek Droukdel ehk Abou Moussaab Abdelouadoud eile Al-Jazeeras eetrisse lastud klipis.
AQIMi juhi Abdelmalek Droukdel ehk Abou Moussaab Abdelouadoud eile Al-Jazeeras eetrisse lastud klipis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa lükkas täna tagasi Al-Qaeda nõudmised pantvangide vabastamiseks, mille kohaselt peaks riik hakkama kiirelt oma vägesid Afganistaist välja tooma.

Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru AQIM hoiab alates septembrist pantvangis viit prantslast, vahendab AFP.

«Prantsusmaa ei saa aktsepteerida, et riigi poliitikat dikteerib keegi väljastpoolt,» teatas Prantsuse välisminister Michèle Alliot-Marie pärast Al-Jazeera telekanalis esitatud AQIMi juhi Abdelmalek Droukdeli nõudmist.

«Prantsusmaa teeb kõik, mis tema võimuses, et turvaliselt vabastada pantvangid, kus iganes nad ka poleks,» lisas minister.

President Nicolas Sarkozy sõnas teisipäeval, et on erakordselt mures pantvangide pärast, kellest suurem osa on tuumaenergia hiiu Areva töötajad. Samas lisas Sarkozy, et ähvardused Prantsuse poliitikat ei muuda.

«Prantsuse vägede väljaminemise nõudmine on mõnes mõttes klassikaline ja traditsiooniline igat sorti rünnakute puhul,» sõnas endine kaitseminister Herve Morin. «Mis on uus, on viide bin Ladenile. AQIM on rohkem jäljendaja. Neil pole Al-Qaeda moodi emafirmat mitmete lisaüksustega. Igal juhul pole see nii struktureeritud. Seega vihje bin Ladenile on midagi uut. See on midagi, mida me taolistes inimröövides veel kuulnud pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles