Keskparteist lahkuma pidanud kurjategijad pole avaldanud soovi naasta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Keskerakonnast lahkuma pidanud kriminaalkurjategijad pole äsja muudetud põhikirjale toetudes avaldanud soovi koduparteisse naasta ja seni ainsad kriminaalkorras süüdi mõistetud erakonna liikmed on Priit Toobal ja Lauri Laasi.

Erakonna pressiesindaja Taavi Pukk ütles teisipäeval BNSile, et ükski Keskerakonnast lahkuma pidanud kriminaalkurjategija pole avaldanud soovi tagasi tulla, kuigi seda lubab kongressil muudetud partei põhikiri. «Ühtegi sellist avaldust seni laekunud pole,» lisas ta.

Praegu kuuluvad Keskerakonda süüdi mõistetud ja seetõttu riigikogust lahkuma pidanud partei peasekretär Priit Toobal ja Lauri Laasi.

«Vana Keskerakonna põhikiri ütles, et juhatus peab arvama liikme erakonnas välja, kui on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus. Äsjasel kongressil muudeti põhikirja ja nüüd juhatus võib seda mitte teha. Ja juhatus otsustas vahetult pärast kongressi peetud istungil Toobalit ja Laasit mitte välja arvata,» selgitas Pukk.

Lisaks Toobalile ja Laasile on tuntumad viimasel ajal kriminaalkorras süüdi mõistetud keskerakondlased Ester Tuiksoo ja Urbo Vaarmann.

Puki sõnul peavad teised süüdimõistetud enda Keskerakonda ennistamiseks esitama parteibüroosse avalduse, mida siis juhatus ja volikogu arutama asuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles