Lihapallipannitäis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihapallipannitäis
Lihapallipannitäis Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu
50 minutit

Lihapallideks:
500 g veisehakkliha
2 purustatud küüslauguküünt
1 peeneks hakitud väike sibul
1,5 dl riivitud saia
1 muna
1 hakitud tomat
peotäis hakitud basiilikulehti
peotäis hakitud lehtpeterselli
2 sl riivitud Parmesani

Kastmeks:
1 sl oliiviõli
1 hakitud väike sibul
1 purustatud rammus küüslauguküüs
1 tl spagetimaitseainet + 1/3 tl tšillipulbrit
60 ml punast veini
1 purk ehk 400 g purustatud tomateid, 2 tl tomatipastat, 1 loorberileht, 1 sl hakitud basiilikut ja peterselli
serveerimiseks head krõbedat saia ja Parmesani-laaste
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega hakkliha retseptis näidatud ainetega ja vormi supilusikamõõduga ühesuurused pallikesed. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 20–30 minutit, kuni pallid on pruunid ja küpsed.
Kastmeks kuumuta õli ning prae sibulat ja küüslauku 5 minutit. Lisa tšilli ja maitseaine, mõne minuti pärast vein ning keeda, kuni vedelikust on järel pool. Lisa tomatid, pasta ja loorber. Hauta väikesel tulel umbes 20 minutit, maitsesta 1 tl suhkruga, vajadusel lisa soola-pipart. Puista lisaks maitseroheline ja lihapallid. Serveeri saia ja Parmesaniga. Pidulikumal puhul võid rooga tõsta grillitud ciabatta vahele või lavaši peale. Lastele mekib kaste nii kartuli kui ka riisiga, makaronidest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles