Pähkline šokolaadikook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pähkline šokolaadikook
Pähkline šokolaadikook Foto: Jaan Heinmaa

220 g metspähkleid
220 g hakitud tumedat šokolaadi
220 g mandleid
1 dl brändit või konjakit
2 tl kanget kohvi
1 tl kaneeli
2 sl piima
2,5 dl suhkrut
6 muna (või 5 suurt muna, kollased ja valged eraldi)
serveerimiseks jäätist
 

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 24–26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga ning puista jahuga üle. Rösti metspähkleid kuival ahjuplaadil 5 minuti jagu. Jahuta ja koori käte vahel. Vahepeal tõsta šokolaad ja mandlid köögikombaini ning purusta, saad leivapudisarnase massi. Vala mandlimass kaussi ja lisa brändi, kohv, piim, kaneel ja pool suhkrust. Pane juurde munakollased. Pärast iga munakollase lisamist klopi tainas korralikult läbi. Purusta pähklid, kuni saad keskmise suurusega tükid, lisa tainale. Klopi munavalged puhtas kausis kohevaks ja pane vähehaaval juurde ülejäänud suhkur. Kui vaht on kohev ja läikiv, sega see ettevaatlikult ülejäänud tainasse. Tõsta kogu kraam ettevalmistatud vormi ning küpseta ahju keskosas u 1 tund. Kontrolli koogi küpsust puutikuga – puhas tikk tähendab valmis kooki. Jahuta kook restil, puista üle tuhksuhkruga ja serveeri näiteks jäätisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles