Kadri Simson: 2015 oli vindumise aasta

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Liis Treimann

Lõppev aasta oli vindumise aasta ning järgmiselgi aastal on oodata otsustamatust ja tegevusetust, leidis riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson

«2015 oli vindumise aasta, kus mitmes küsimuses oodati positiivset muutust, aga seda ei tulnud,» ütles Simson Postimehele aastat kokku võttes.

«Minule jääb 2015 meelde kui aasta, kus Eestis tegi otsuseid valitsus, millel suuri eesmärke polnud. Peaministri endine majandusnõunik Ruta Arumäe valgustas telgitaguseid, tänu millele teame kõik, et valitsus töötab Exceli tabeli baasil. Tähtis pole laiem majandusanalüüs ega erinevate otsuste makromajanduslik mõju, oluline on vaid eelarve peaaegu tasakaalus hoidmine. Selle tulemusena on Eesti majandusseisakus riik, kus Exceli tabeli tasakaalustamiseks tuleb ette võtta mõõdikupõhised koondamised isegi tervishoiusektoris,» märkis Simson.

Pikemaajalise mõjuga olulise sündmusena tõi Simson esile rändekriisi. «Suur rahvaste rändamine Euroopasse mõjutab kindlasti Euroopa kaudu ka meid Eestis, kelleni pagulasküsimus sel aastal otseselt ei jõudnud.»

Uus aasta toob tema sõnul kütuseaktsiisi märkimisväärse tõusu ja uue presidendi. «Presidendikandidaadi isik on varasemal ajal viinud ühe kolmikliidu lagunemiseni ja ilmselt ei ole ka tänase kolmikliidu puhul suuremat üksmeelt põhjust oodata. Kuna mitte milleski, mida koalitsioonileppes kirjas pole, kergelt kokkuleppele ei saada, on järgmisel aastal oodata otsustamatust ja tegevusetust,» arvas Simson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles