Leedukatest libapolitseinikud lähevad vangi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla
Vangla Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis täna kolmele Leedu kodanikule liikluspolitseinikena esinedes inimestelt üle 140 000 krooni väljapetmise eest osaliselt reaalsed ja osalt tingimisi vangistused.

Alik Janoviči (19) ja Tatjana Blunskyte (29) jäid süüdi suurkelmustes ja peavad maksma kannatanutele 41 136 ja 100 000 krooni, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR Uudistele.

Kohus määras süüdimõistetutele kahe aasta ja kaheksa kuu pikkused vangistused, millest neil tuleb vanglas kohe ära kanda kuus kuud ning ülejäänud osa tingimisi nelja-aastase katseajaga, lisaks saadetakse leedukad pärast vanglast vabanemist viieks aastaks Eestist välja.

Kelmustes osalenud autojuht Sergei Tarassenko (33) mõisteti süüdi kuriteole kaasaaitamises ning sai kaheaastase vangistuse, millest tal tuleb vanglas kohe ära kanda kuus kuud.

Süüdistuse järgi petsid Janovič ja Blunskyte tänavu mais ja juunis eakatelt kannatanutelt liikluspolitseinikena esinedes välja kümneid tuhandeid kroone, rääkides neljale ohvrile, et nende lähisugulased on avarii põhjustanud, kuid altkäemaksu korral päästetakse nad pahandustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles