Oleviste kiriku jõulupeole kogunes 800 kodutut ja vähekindlustatud inimest

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oleviste kirikus korraldatud kodutute ja vähekindlustatud inimeste jõulupeole kogunes laupäeval pea 800 inimest. Sama palju osalejaid on olnud jõulupeol ka viimastel aastatel.

«Tänan südamest kõiki lahkeid annetajaid ja toetajaid. Oleks tore, kui  kogukonnatunnet ja ühtehoidmis jaguks tervesse aastasse,  kodutud ja vähekindlustatud inimesed vajavad tuge aasta läbi,» ütles Oleviste Hoolekande esinaine Riina Solman, kelle sõnul on suur puudus pidevalt tegutsevast toidu jagamise võimalusest. «Meie koguduse ja paljude vabatahtlike organisatsioonide toetatud Sepa tänava supiköök suleti, kuna jäi ette kinnisvaraarendusele, loodame väga, et saame köögi taas avada mõnes teises kohas, sest abivajajad meie keskel on olemas,» lisas ta.

Jõulupeol esinesid Staabi-ja sidepataljoni ajateenijad, Reet Linna, Brit Kerbo, Helin-Mari Arder, Mart Metsala, Tuuli Heeney ja Maarja Müür. Sooja toidu eest seisid hea Staabi- ja sidepataljon, Kaitseliit ja Naiskodukaiste. Küpsetiste ja võileibadega toetasid Eesti Keskkonnateenused, Talinna Kesklinna valitsus, Toidupank, Saaremaa Piimatööstus ja palju lahkeid linlasi.

Oleviste Hoolekanne korraldab jõulupidu kodututele ja vähekindlustatud inimestele alates 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles