Saaremaa-Gotlandi laevaühendus tuleb järgmisel suvel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleval aastal võib alata laevaliiklus saaremaa ja Gotlandi vahel.
Tuleval aastal võib alata laevaliiklus saaremaa ja Gotlandi vahel. Foto: Toomas Huik

Paar viimast aastat päevakorral olnud laevaliini avamine marsruudil Gotland–Ventspils–Saaremaa saab teoks järgmisel suvel.


Kuressaare linnavalitsuse arendusnõunik Ingrid Tilts ütles Saarte Häälele, et kolme riiki ühendav laevaühendus on plaanis luua 2011. aastal, kuid praegu on veel teadmata liinigraafik ja reiside toimumise periood.

«Selge on see, et liin alustab väikese laevaga ja mitte väga tihedalt, aga eesmärk on teenust kasvatada, et see jääks püsima ka tulevikus,» lausus Tilts.

Vajalike uuringute tegemiseks kahe aasta jooksul on Interreg IV A Kesk-Läänemere programm eraldanud Ventspilsi vabasadama, Gotlandi kommuuni ja Kuressaare linnavalitsuse koostööprojektile ligi 1,6 miljonit eurot. Uuringud hõlmavad kolme regiooni transpordisüsteeme ja -teenuseid, kogu ettevõtlusvaldkonda ning põhjalikumalt turismimajandust ja selle arendamise poliitikat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles