Ekspert terrorismiohust: Eesti ei tohiks tunduda islamiäärmuslastele nõrga lülina

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu.
Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu. Foto: Peeter Langovits

Austria võimud tugevdasid pühade ajal turvameetmeid seoses vihjetega luureorganisatsioonidelt, nagu plaaniks terroristid Viinis, Amsterdamis ja täpsustamata Saksa linnades lähiajal ulatuslikke rünnakuid, ka Eesti on liitlastega nõu pidanud.

Praegu ei näe siseministeerium põhjust lisameetmeteks, ütles siseminister Hanno Pevkur «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERRi uudisteportaal.

Siiski peab kontrollima riiki sisenejate tausta, sest Eesti ei peaks islamiäärmuslastele tunduma nõrga lülina, soovitavad julgeolekueksperdid.

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse teadur Kalev Stoicescu ütles, et tugevnenud sõjaline surve Islamiriigile sunnib terrorirühmitust tegutsema nurka aetud kiskjana ning otsima sihtmärke kõikjal, kus võimalik.

«Eesti peab olema valvas ja meie teenistused peavad hoidma kõigil silma peal, kes riiki sisse tulevad, nii et me ei näitaks ennast nõrga lülina,» rõhutas ta.

Vaata lähemalt videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles