Politsei kaalub ärandajate tõttu sideohvitseri saatmist Leetu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuna Leedu kuritegelikud grupeeringud on võtnud sihikule Eestis olevad luksusautod, kaalub politsei- ja piirivalveamet (PPA) Leetu oma sideohvitseri saatmist, et senisest veelgi tõhusamalt ärandajate vastu võidelda.

PPA peadirektor Elmar Vaher meenutas, et seitse-kaheksa aastat tagasi lõppesid luksussõidukite vargused Eestis. «Tollal tegelesid sellega kaks-kolm kuritegelikku ühendust, mis on tänaseks lõhutud ja nende haare kärbitud. Siis kolisid autovarguste probleemid Rootsi ja Eesti politseil oli rootslastega palju ühisoperatsioone, et kuritegevust seal tõkestada. Nüüd on aga olukord muutunud nii, et enam ei tegele luksusautode varastamisega Eesti kuritegelikud ühendused, vaid Leedu omad,» ütles Vaher BNSile.

Tema sõnul on tegemist õppinud kurjategtijatega, kellele on antud tellimus Venemaalt või Valgevenest. «Näiteks hiljuti muutus üks grupp agressiivseks, kuna tellimus autodele oli sees, kuid sageli oli sobivaid sõidukeid raske leida. Nad on relvastatud, varastatud auto rooli läheb kogenud rallisõitja, kelle ülesanne on igal juhul politsei eest minema sõita. Ja neil on väga hea tehnika,» rääkis Vaher.

Tema sõnul on Eesti politseinikel oma Leedu kolleegidega olnud väga hea koostöö. «Kuid siiski oleme kaalumas ka Leetu eraldi sideohvitseri saatmist, et veelgi tõhusamalt Leedust tuleneva kuritegevusega võidelda. Oleme jõudnud praeguseks kaks-kolm leedulaste gruppi tabada, kuid teame, et kindlasti on praegu veel tegutsemas üks seltskond. Ja nende tabamine on efektiivne siis, kui kaasuse põhimenetlus toimub Leedus,» rääkis Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles