ERR jätab rahapuudusel meediakonverentsi ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel sügisel keskenduti ERRi meediakonverentsil kolletuvale ajakirjandusele, üritust vedasid Hanno Tomberg ja Indrek Treufeldt.
Eelmisel sügisel keskenduti ERRi meediakonverentsil kolletuvale ajakirjandusele, üritust vedasid Hanno Tomberg ja Indrek Treufeldt. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Sügiseti toimuvat rahvusringhäälingu (ERR) meediakonverentsi tänavu ei tule. Alles jääva 200 000 krooni eest valmib venekeelne diskussioonisaade.


ERRi turundusosakonna juhataja Kristel Maran möönis, et sel sügisel napib rahvusringhäälingul eeskujuliku meediakonverentsi jaoks raha.


«Jõudsime sügisese konverentsi teemale aga mõelda, plaanisime selleks rahvusmeedia rolli ühiskonnas,» rääkis Maran.


Samas avaldas ta lootust, et järgmisel kevadel, tõenäoliselt juba märtsis võib meediakonverents siiski toimuda. «Sügisene aeg nõuab uuele hooajale keskendumist.

Kevadised tuuled on tõenäoliselt teised, sest uus aasta pakub ühiskonnas olulisi sündmusi – tulemas on ju valimised, mille juures meedia mängib olulist rolli,» lisas Maran.


Igal aastal kulub meediakonverentsi korraldamiseks ligikaudu 200 000 krooni. ERRi avalike suhete juhi Anneli Tõevere-Kauri sõnul saab selle raha eest tuua ETV ekraanile seni puudunud venekeelse diskussioonisaate. «Midagi lähemalt rääkida on natuke vara, kuid sellega tegeleb venekeelse «Aktuaalse kaamera» uus juht Jevgenia Garanža,» sõnas Tõevere-Kaur. Uue venekeelse saate käivitaja Garanža alustab ETV ekraanil tööd 1. oktoobril.


Venekeelse AK senine juht Margarita Tšernajeva jätkab toimetuses saatejuhi-päevatoimetajana ning uue tööna hakkab ta koolitama ja juhendama ka noori venekeelseid ajakirjanikke.


Praegu on veel lahtine venekeelse diskussioonisaate eetriaeg ja -päev.
ETV esimene meediakonverents toimus 2003. aasta  14. märtsil. Konverentsil pealkirjaga «Kuidas ära tunda sõltumatust» osalesid CNNi endine asepresident ja Moskva büroo rajaja Stuart H. Loory, BBC toimetuspoliitika järelevaataja Stephen Whittle, Prantsusmaa suurima päevalehe Le Monde toimetuse peadirektor ja ajakirjanik Edwy Plenel.


Samuti olid kohal Euroopa Ringhäälingute Liidu president Arne Wessberg ning Peter Wien Prantsuse-Saksa kultuurikanalist ARTE.


Eestit esindasid Hans H. Luik ja ETV Brüsseli korrespondent Indrek Treufeldt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles