Liiklusrikkujate tänavune esiviisik: arvukad kiiruseületamised ja auto juhtimine narkojoobes

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhumisreid Russalka parklas.
Puhumisreid Russalka parklas. Foto: Sander Ilvest

Tänavused suurimad liiklusrikkujad panid kamba peale toime kümneid rikkumisi, paistes eelkõige silma turvavööta sõitmisega, kiiruseületamisega ning samuti ei olnud nende sõidukitel pahatihti tehnoülevaatust ega liikluskindlustust.

20-aastane Ilya

Ilya juhtis mullu 4. detsembri keskpäeval Kohtla-Järvel sõidukit, millel puudus liikluskindlustus ja algaja juhi märk.

Mullu 16. detsembri hilisõhtul kõndis ta Jõhvi-Tartu-Valga maantee ääres ilma helkuri ja valgusallikata.

28. jaanuaril ületas Ilya Kohtla-Järvel sõites piirkiirust vähemalt 15 km/h. Sõiduki kontrollimisel selgus, et ühtlasi puudus sõidukil ülevaatus ning algaja juhi tunnusmärk.

29. jaanuari öösel juhtis ta Jõhvis sõidukit narkojoobes ning ületas piirkiirust vähemalt 19 km/h.

Kaks päeva hiljem sõitis ta Kohtla-Järvel tehnoülevaatuseta sõidukiga.

Ilya sõitis 3. veebruari õhtul Kohtla-Järvel tehnoülevaatuseta sõidukiga.

23. veebruaril ületas ta Kohtla-Järvel piirkiirust vähemalt 8 km/h ning tema sõiduki rehvid ei vastanud nõuetele. Lisaks ei olnud Ilyal kaasas juhilube ning puudus isikut tõendav dokument.

28. veebruaril ületas ta Jõhvi-Tartu-Valga maanteel piirkiirust vähemalt 20 km/h võrra.

Ilya juhtis 16. märtsi õhtul Jõhvis sõidukit joobeseisundis.

Ilya hindas 4. aprillil kell 1 öösel Kohtla-Järvel sõites valesti oma sõidukiirust ning sõitis vastu majaseina, põhjustades varalist kahju korteriühistule. Ilya lahkus sündmuskohalt ega teatanud liiklusõnnetusest politseile.

Ilya vedas 26. juulil Jõhvis sõiduautoga kaasreisijaid selleks mitte ettenähtud viisil. Tal ei olnud kaasas juhilube ja teisi dokumente ning sõiduk oli ümber registreerimata.

52-aastane Raivo

Raivo ületas mullu 18. detsembri hommikul Laagri-Harku teel piirkiirust vähemalt 23 km/h.

Juhtimisõiguseta Raivo juhtis 19. mai hilisõhtul sõiduautot. Lisaks vedas ta ülekoormatud haagist ja sõidukil puudus liikluskindlustus.

27. juuli hommikul juhtis ta Tallinnas Kesklinnas sõidukit kinnitamata turvavööga.

Raivo ületas 6. oktoobri hommikul Laagri-Harku teel piirkiirust vähemalt 29 km/h.

Raivo juhtis 14. oktoobri õhtul Harku-Rannamõisa teel registreerimata sõidukit. Lisaks puudus sõidukil tehnoülevaatus ja liikluskindlustus.

31. oktoobri keskpäeval ületas ta Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel piirkiirust vähemalt 70 km/h.

Raivo juhtis 8. novembri õhtul Võrus liikluskindlustuseta sõidukit.

Raivo ületas 20. novembri keskpäeval Tallinnas Haabersti linnaosas piirkiirust vähemalt 21 km/h.

Raivo juhtis 24. novembri õhtul Keila-Ääsmäe teel veoautot, millel puudus registreerimistunnistus. Raivo ei olnud märgitud liiklusregistrisse kui veoauto omanik või kasutaja ning vastav inimene ei olnud sõidukis. Lisaks puudus veoautol tehnoülevaatus ja liikluskindlustus ning Raivo ei kasutanud sõidumeerikut. Raivo ei esitanud kohe salvestuslehti, hiljem selgus, et need on puudulikud. Kontrolli käigus tuli välja, et sõidumeerik ei vasta nõuetele ning et Raivol ei ole autojuhi ametikoolituse tunnistust ja autoveo tegevusluba.

23-aastane Lembit

Lembit ületas mullu 14. detsembri hilisõhtul Tallinn-Saku-Laagri teel piirkiirust vähemalt 9 km/h. Kontrolli käigus selgus, et sõiduk ei olnud ümber registreeritud ning Lembitul puudus juhtimisõigus, kuna see oli varasemalt ära võetud.

Päev hiljem juhtis ta Tallinnas Lasnamäel sõidukit alkoholijoobes. Politsei tuvastas üle ühepromillise joobe. Lembitu juhtimisõigus oli varasemalt peatatud.

Lembit kõndis 25. veebruari öösel Saku alevikus ilma helkuri ja muu valgusallikata.

Lembit juhtis 22. mai hilisõhtul Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel sõiduautot alkoholijoobes. Politsei mõõtis Lembitul üle 1,5-promillise joobe. 

Lembit juhtis 13. juuni hommikul Kiisa alevikus mopeedi alkoholijoobes. Mopeed ei olnud registreeritud ja Lembitul puudusid esitamiseks vastava sõiduki juhiluba, isikut tõendavad dokumendid ja registreerimistunnistus, lisaks ei kandnud juht kiivrit. Politsei mõõtis Lembitul 1,2-promillise joobe.

Lembit sõitis 18. juuli keskpäeval Tallinnas Nõmmel tehnoülevaatuseta, liikluskindlustuseta ja algaja juhi märgita sõidukit.

Lembit lubas 30. augusti pärastlõunal Tallinnas Põhja-Tallinna linnaosas teisel inimesel juhtida tehnoülevaatuseta sõidukit.

Juhtis 23. oktoobri öösel Saku vallas ja Tallinnas Kristiine linnaosas alkoholijoobes sõiduautot. Politsei tuvastas Lembitul ligi kahepromillise joobe.

Ületas 12. novembri hilisõhtul Tallinnas Kristiine linnaosas piirkiirust vähemalt 16 km/h.

19-aastane Jakov

Jakov sõitis 23. jaanuari päeval Tallinnas Mustamäel sõidukiga kõnniteel. Tema juhitud sõidukil puudus tehnoülevaatus ning ta ei olnud liiklusregistris kirjas sõiduki omaniku või kasutajana ning sõiduki omanik või kasutaja ei viibinud autos.

Jakov eiras 3. märtsi pärastlõunal Tallinnas Kristiines sõites «kohustuslik sõidusuund» liiklusmärki ehk sõitis vastassuunas. Kontrollimisel selgus, et sõidukil puudub tehnoülevaatus.

Jakov ületas 12. aprilli hilisõhtul Tallinnas kesklinnas sõites piirkiirust vähemalt 16 km/h.

10. mai hommikul juhtis ta Tallinnas kesklinnas sõidukit, millel puudus kehtiv liikluskindlustus.

Jakov ületas 12. juuni õhtul Tallinnas Lasnamäel piirkiirust vähemalt 24 km/h.

Jakov juhtis 18. juuni hilisõhtul Tallinnas Lasnamäel sõidukit, millel puudusid algaja juhi märgid, sõiduki rehvid olid vigastatud ning selle registreerimismärk ei olnud pimedas loetav vähemalt 25 meetri kauguselt.

Kaks päeva hiljem juhtis ta Tallinnas kesklinnas liikluskindlustuseta sõidukit.

Jakov sõitis 14. juuli hilisõhtul Tallinnas kesklinnas sõidukiga, mis ei olnud ümber registreeritud ja kasutas naastrehve keelatud perioodil.

19. juuli öösel juhtis Tallinnas Lasnamäel sõidukit, millel puudusid liikluskindlustus ja algaja juhi märgid. Lisaks olid sõidukil naastrehvid keelatud perioodil.

Jakov ületas 23. juuli öösel Jõhvi-Vasknarva teel piirkiirust vähemalt 23 km/h. Lisaks puudusid sõidukil algaja juhi märgid.

37-aastane Anton

Anton sõitis 17. jaanuari öösel Tallinnas kesklinnas üle suunavööndeid eraldava ohutussaare ning sooritas tagasipöörde selleks mitte ette nähtud kohas.

Anton sõitis 9. veebruari pärastlõunal Tallinnas kesklinnas kinnitamata turvavööga.

Päev hiljem eiras ta Tallinnas kesklinnas liiklusmärkide «Sissesõidu keeld»  ja «Ühesuunaline tee» nõudeid ehk sõitis keelumärgi alas ja vastassuunas.

Anton ületas 16. veebruari öösel Viimsi vallas Miiduranna külas sõites lubatud piirkiirust vähemalt 27 km/h.

Anton eiras 8. märtsi keskpäeval Tallinnas kesklinnas «Kohustuslik sõidusuund otse» liiklusmärgi nõudeid.

Anton ületas 4. mai öösel Tallinnas kesklinnas piirkiirust vähemalt 21 km/h.

5. mai öösel alusta sta Tallinnas kesklinnas ristmiku ületamist keelava punase tulega.

Anton eiras 14. juuni hommikul Tallinnas kesklinnas keelumärki.

3. juuni hilisõhtul juhtis ta Tallinnas Laagna teel sõidukit narkojoobes. 

Anton ületas 30. juuni pärastlõunal Tallinnas kesklinnas piirkiirust vähemalt 42 km/h.

14. juuli pärastlõunal ületas ta Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval piirkiirust vähemalt 71 km/h.

Anton juhtis 15. juuli keskpäeval Tallinnas Lasnamäel sõidukit narkojoobes. 

Anton juhtis 20. septembri hilisõhtul Tallinnas Kristiines sõidukit omamata vastavat juhtimisõigust, mis oli karistusena ära võetud.

Päev hiljem juhtis mees Tallinnas Pirital sõidukit omamata vastavat juhtimisõigust, mis oli augustikuus karistusena ära võetud. Lisaks ületas ta piirkiirust vähemalt 17 km/h.

Liiklusrikkumised puudutavad perioodi 1. detsember 2014 - 30. november 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles