Mustvee linn tegi naabervaldadele ühinemisettepaneku

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustvee sadam.
Mustvee sadam. Foto: Risto Mets

Jõgevamaal Peipsi ääres asuv Mustvee linn tegi täna viiele naaberomavalitsusele ühinemisettepaneku.

Mustvee linnavolikogu esimees Riina Pajula ja linnapea Max Kaur saatsid kirjad ühinemisettepanekuga Kasepää, Saare, Torma, Lohusuu ja Avinurme vallajuhtidele, teatas Mustvee linnavalitsus.  

Kasepää, Saare ja Torma vald asuvad Jõgevamaal ning Lohusuu ja Avinurme vald Ida-Virumaal. Liitumisel moodustuks üle 6000 elanikuga omavalitsus.

Vabatahtlikud ühinemisläbirääkimised käivad täna enam kui 20 Eesti piirkonnas, hõlmates kokku üle saja omavalitsuse. Viimane võimalik hetk ühinemisläbirääkimiste alustamiseks on 2016. aasta 1. oktoober.

Valitsus algatab nende omavalitsuste ühendamise, mis vasta 2017. aasta 1. jaanuariks 5000 elaniku miinimumkriteeriumile. Nii vabatahtlikud kui valitsuse algatatud ühinemised jõustuvad 2017. aasta oktoobris toimuvate kohalike omavalitsuste valimistega.

Omaalgatuslikult ühinenud ja kriteeriumile vastavale uuele kohalikule omavalitsusele annab riik ühinemistoetust ühe elaniku kohta sada eurot. Ühinemistoetus ei tohi olla suurem kui 800 000 ja väiksem kui 300 000 eurot ühe ühineva omavalitsuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles