Advokatuur valis aasta advokaadiks Assar Pauluse kaitsja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllike Namm
Küllike Namm Foto: Eesti Advokatuur

Advokatuur valis lõppeva aasta aasta silmapaistvaima advokaadiks kutsetegevuse kategoorias Küllike Nammi, kes on muu hulgas väidetava kuritegeliku jõugu juhi Assar Pauluse kaitsja.

Karin Madisson sai aasta advokaadi tiitli advokatuuri kui kutseorganisatsiooni kategoorias ning Martin Tamme ühiskondliku ja vabatahtliku tegevuse kategoorias.

Aasta advokaatideks valitute puhul hinnati nende panust Eesti õigusriigi arengusse läbi oma tegevuste, julgete sõnavõttude ja kutsemeisterlikkuse, teatas Eesti Advokatuur BNSile.

«Advokaadi elukutsekutsega kaasneb kõrge vastutus. Seadusmaastik ja kohtusüsteem on kodanikule riigi kõige selgem ja tajutavam väljendus ning advokaatidel on täita oluline roll selles süsteemis, et see oleks õiglane, usaldusväärne ja arusaadav kõikidele ühiskonna liikmetele,» ütles advokatuuri esimees Sten Luiga.

Kutsetegevuse kategoorias võitnud Küllike Nammi puhul väärtustatakse tema kõrget professionaalsust nii kriminaal-,  tsiviil-, väärteo kui ka haldusasjades ning asjaolu, et tema nime võib leida paljudest riigikohtu lahenditest, mille kaudu ta on andnud suure panuse kohtupraktika arengusse. Namm veab Lääne-Virumaa suurimat advokaadibürood ning tema mitmekülgne ning särav isiksus  on eeskujuks paljudele oma advokaaditeed alustavatele kolleegidele.

Karin Madisson
Karin Madisson Foto: Eesti Advokatuur

Vandeadvokaat Karin Madissoni puhul hinnatakse tema panust advokatuuri arengusse läbi julgete sõnavõttude avalikus ruumis, samuti panust äriõiguse komisjoni eestvedamisse ja töösse.

Martin Tamme puhul tuuakse esile tema tööd

Martin Tamme
Martin Tamme Foto: Eesti Advokatuur

kohtumenetluse erinevate osapoolte Hea Tava projekti ettevalmistamisel, mis on suunatud õigusmõistmise autoriteedi tõstmisele ning paremale kohtumõistmisele. Projekti alusel on viidud läbi ümarlaudu ja arutelusid ligi 200 kohtuniku, prokuröri ja advokaadi osavõtul. Pilootprojekt on keskendunud Harju maakohtu tööpiirkonnale, kuid järgnevatel aastatel on kavas seda laiendada kogu Eestile.

Advokatuur valis aasta advokaati teist korda. Selle aunimetuse andmise eesmärk on tunnustada advokaatide kõrgetasemelist kutsetööd ja osalemist Eesti avalikus elus, millega kaasneb advokaadi elukutse tutvustamine ja propageerimine.

Eesti Advokatuur on 1919. aastal 14. juunil asutatud advokaatide omavalitsuslikel põhimõtetel tegutsev kutseühendus õigusteenuse osutamise korraldamiseks era-ja avalikes huvides ning advokaatide kutsealaste õiguste kaitsmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles