November toob Tallinna taas oma moenädala

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moenädala üks sümboleid on Aldo Järvsoo stiliseeritud moepolitseinik.
Moenädala üks sümboleid on Aldo Järvsoo stiliseeritud moepolitseinik. Foto: Tallinn Fashion Week

Tänavu juba teist korda, 1.–8. novembrini toimuv Tallinn Fashion Week toob pealinna nii moearutelusid, performance’eid, näituseid kui ka värskeid moevõnkeid tutvustavaid kollektsioone kohalikelt tippudelt.


«Moest ei saa kuidagi üle ega ümber, selles mängus osaleme kõik. Ning seda mängu juhivad moeloojad, julged visionäärid, kes varustavad meid pidevalt uute säravate ideede ja epohhi loovate trendidega,» tutvustas moedisaini liidu korraldatava Tallinn Fashion Weeki ürituse eestvedaja Tanel Veenre.


Moenädala areeniks on valitud uus ja vana jahuladu Tallinna südames Rotermanni kvartalis. Nädala avapauguks


1. novembril on vanas jahulaos avatav Aldo Järvsoo moenäitus rahvusliku kõrgmoe teemadel ning suurejoonelise lõppakordi paneb show’dele Ülle Suurhans-Pohjanheimo haute couture’i (kõrgmoe – toim) kollektsiooni esitlus. Eesti edukaima kõrgmoe disaineri Suurhans-Pohjanheimo jaoks on Tallinn Fashion Weeki raames korraldatav show üldse esimene loomingu esitlus tavapärase moeetenduse kujul.


Lisaks astuvad oma loominguga publiku ette veel ka Kirill Safonov, Xenia Jedomskihh, Ketlin Bachman-Põldroos, Triinu Pungits, Kalle Aasamäe, Bon-Bon Lingerie ja paljud teised.


«Hõrk moeelamus on kindlasti garanteeritud,» lubab korraldaja Veenre.


Eelmise aasta kevadel Anu Kikase, Aldo Järvsoo, Thea Pilveti, Jaanika Terasmaa ja Oksana Tanditi poolt asutatud Eesti Moedisaini Liit on võtnud oma eesmärgiks kohaliku moepildi elavdamise ning eesti hea moeloomingu tutvustamise. Peatselt on Eesti disainerite tööd imetlemiseks väljas ka veebiküljel www.estonianfashion.eu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles