Peatoimetajad peavad aasta sündmusteks riigikogu valimisi ja pagulaskriisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE meeleavaldus Toompeal. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
EKRE meeleavaldus Toompeal. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Eesti juhtivate väljaannete peatoimetajad ja tippajakirjanikud nimetasid uudisteagentuuri BNS aastalõpuküsitluses kõige olulisemaks sündmuseks Eestis riigikogu valimisi ja maailmas pagulaskriisi.

Riigikogu valimistega seoses toodi välja nii parlamendiparteide arvu kasv ning eraldi ka Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) jõudmine parlamenti.

Sama sagedasti tõid peatoimetajad ja ajakirjanikud olulisena välja erinevad Keskerakonnaga seotud sündmused, sealhulgas nii erakonna esimehe Edgar Savisaare haigestumise, altkäemaksuskandaali, linnapea ametist kõrvaldamise kui ka erakonna juhiks tagasivalimise.

Sagedamini nimetasid peatoimetajad ja ajakirjanikud olulisemate sündmuste seas ka Tallinna Sadama korruptsiooniskandaali ning Estonian Airi likvideerimist.

Eesti oluliste sündmustena leidsid äramärkimist ja Eston Kohveri vabastamine, pagulasi puudutav, haldusreform, võõraviha ilmingud ning ühiskonna polariseerumine.

BNS-i palvele nimetada kolm olulisemat sündmust maailmas vastasid kõigi väljaannete esindajad, et lõppevat aastat ilmestas enim pagulaskriis Euroopas.

Sagedamini leidsid äramärkimist ka terrorirünnakud Pariisis, sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik tegevus ning Venemaa sõjaline sekkumine Süüria kodusõtta.

Veel leidsid äramärkimist Ukraina konflikt, naftahinna langus, Iraani tuumalepe ning Pariisi kliimakokkulepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles