Läänemaale rajatakse multikrematoorium

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil urnid.
Pildil urnid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läänemaale Martna valda rajatakse multikrematoorium, kus hakatakse tuhastama nii inimesi kui ka lemmikloomi.

Vanakülla mahajäetud tootmishoone kohale kerkiv multikrematoorium oleks Eestis esimene selletaoline, vahendab Reporter.ee.

Vanaküla krematoorium hakkab pakkuma vaid tuhastamise teenust ning surnukuuri sinna ei tule.

«Siia laibahaisu, nagu inimesed kardavad, ei tule,» ütles Martna vallavanem Tiiu Aaviku. «Ei tossu, ei ole siin surnukuuri ega ka kuuri taga laibahunnikut. Plaanitud on küll kuuekohaline külmkamber, kuhu siis on võimalik need kadunukesed niikauaks panna, kuni eelmise tuhastamine parasjagu käib.»

Inimeste kõrval hakkab multikrematoorium tuhastama ka lemmikloomi. Arendaja Toomas Veskimägi ütles, et seni pole Eestis olnud loomade krematooriumi, kust oleks võimalik tagasi saada ka tuhk. Väike-Maarja krematoorium on pigem biojäätmete hävitamise tehas, märkis ta.

Kuigi kohalikud elanikud koguvad krematooriumi vastu hoogsalt allkirju, ei saa vald ehitust peatada, kuna kõik vastab seadustele ja maa kuulub eraomanikule.

Eestis on praegu kolm krematooriumi – Tallinnas, Tartus ja Jõhvis. Pärnu-, Saare- ja Läänemaa olid seni katmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles