Ülekäigurajal mehe surnuks sõitnud juhti ootab kohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Rakveres peab järgmisel aastal kohtu ette astuma naine, kes põhjustas tunamullu talvel hooletusest inimelu nõudnud liiklusõnnetuse.

Õnnetus juhtus 2008. aasta etsembris Rakveres Tuleviku tänaval, kus 46-aastane Marina ei märganud Audiga ristmikule lähenedes ülekäigurajale astunud meest ning sõitis talle otsa. 1941. aastal sündinud Romaldas sai üliraskelt vigastada ning meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa.

Politsei käivitas Marina suhtes kriminaaluurimise ning tuvastas, et naine ei vähendanud vöötrajale lähenedes piisavalt kiirust ega peatunud jalakäija üle tee laskmiseks, rikkudes nii liikluseeskirju. Kohtueelse uurimise lõppedes sai naine süüdistuse ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnes kannatanu surm. Süüdimõistmisel saab kohus sellise süüteo eest määrata kuni kolmeaastase vangistuse.

Lõppeval nädalal Viru maakohtus toimunud eelistungil leppisid menetluspooled kokku, et kohus hakkab süüasja arutama järgmise aasta 10. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles