ERR.ee: Padise valla elanikud võitlevad kruusakarjääri vastu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Padise valla elanikud on alustanud võitlust kruusakarjääri vastu, mis asub Audevälja küla lähedal ja mille töö segab inimeste und.

Paar aastat kestnud kaevandamise vastu ajendas inimesi välja astuma see, et geoloogiliste uuringute luba anti lisaks veel 25 hektarile, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaevandusfirma Kiirkandur tootmisjuhile Priit Friidemannile ei ole kohalike kaebused üllatuseks, kuid ta on veendunud, et ümbruskonna inimesed magavad hästi, sest kavandamine lõpetatakse õhtul kell 23.00.

Otse karjääri naabruses elav naine ütleb, et see pole alati nii olnud: eelmisel kevadel käinud müdin öösel kaheni välja, mistõttu helistas ta valda.

Naabruses elava kooliõpetaja sõnul on kaevandusluba antud kuni tema kinnistuni välja ja kohati on kopad ka tema maad ampsanud. Samuti kardavad kohalikud, et kaevamistöid tehakse liiga lähedal maanteele.

Friidemann lisab, et kui poleks kohapealt kruusa võtta, jääks valla territooriumil mõnigi tee kõva katteta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles