Külmade tulekuga on suuremates linnades õhukvaliteet langenud kriitilise tasemeni

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdi sõnul on nii Tallinnas kui ka Tartus külmade ilmade tulekuga õhukvaliteet halvenenud.
Eksperdi sõnul on nii Tallinnas kui ka Tartus külmade ilmade tulekuga õhukvaliteet halvenenud. Foto: Liis Treimann

Nii Tallinnas kui ka Tartus on külmade ilmade tulekuga õhukvaliteet halvenenud, sest kuiva ilmaga lendub teedelt n-ö jämedat tolmu ja soola, kuid pole tuult, mis selle minema kannaks. Keskkonnauuringute keskuse õhukvaliteedi juhtimise osakonna juhataja Erik Teinemaa prognoosib, et olukord niipea ei parane.

«Kui samasugused ilmad nagu viimased kaks päeva on olnud püsivad, siis need õhusaastetasemed on üleval, kuna ühelt poolt keerutavad naastrehvidega autod teedele puistatud soolast tekkinud jämedat tolmu õhku ja teiselt poolt halvendab õhukvaliteeti ka eramute kütmine,» selgitas Erik Teinemaa ERRi raadiouudistele, vahendas ERRi uudisteportaal.

Eksperdi sõnul ei haju saaste ära, sest tuult praktiliselt ei ole, ja praeguste ilmaprognooside kohaselt kasvavad saastetasemed veelgi.

«Kindlasti ei ole praegu suuremate teede ääres väga mõistlik jalutada või tervisejooksu teha, sest kahju on kasust suurem,» lisas Teinemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles