Al-Qaeda ähvardas pakipommidega

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubais avastatud pakipomm. Pilt on illustreeriv.
Dubais avastatud pakipomm. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Terroriorganisatsiooni Al-Qaeda Jeemeni haru ähvardas uute rünnakutega ning lääneriikidesse pakipommide läkitamisega.

Al-Qaeda Araabia poolsaare haru (AQAP) kinnitusel pidid oktoobris Jeemenist USAsse saadetud pakipommid plahvatama Ühendriikide kohal ning nende eesmärk polnud suurte inimohvrite tekitamine, vaid võimalikult suure majandusliku kahju põhjustamine, kuna USA peab investeerima julgeoleku tagamiseks miljardeid dollareid, vahendas uudisteagentuur AFP.

AQAPi kinnitusel läksid USAsse suundunud kaubalennukitest avastatud pakipommid rühmitusele maksma vaid 4200 dollarit ning selle korraldamiseks kulus kolm kuud. Ka kinnitas organisatsioon, et 2001. aasta terrorirünnakutega sarnanevaid suurte ohvritega rünnakuid nad ei kavanda.

«Ameerika põlvili surumiseks pole meil vaja anda suuri lööke,» seisis AQAPi avalduses, mille kohaselt on Ühendriike tabanud julgeolekufoobia tõttu mõistlikum korraldada väiksemaid rünnakuid, et vaenlane sel moel verest tühjaks lasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles