Vabadussõja võidusamba rajanud firma on Eestile võlgu veel üle 260 000 euro

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas Tallinnas.
Vabadussõja võidusammas Tallinnas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tšehhi ettevõte Sans Souci on kaitseministeeriumile praeguse seisuga võlgu veel 260 328 eurot ja 24 senti .

2015. aasta lõpu seisuga on ettevõte intresse arvestamata ära maksnud 436 500 eurot ja 60 senti, ütles ministeeriumi pressiesindaja.  Järgmise aasta maksete osas läbirääkimised käivad, lisas ta.

Tuleva aasta riigieelarve eelnõu seletuskirjast selgub, et kaitseministeeriumi valitsemisala eelarvesse on kavandatud ka San Souci kohustuse põhiosa tagasimaksed suuruses 180 000 eurot.

Ministeeriumi pressiesindaja ütles toona BNS-ile, et kui Sans Souci jätkab maksmist senises tempos, lõppevad maksed 2017. aasta jooksul.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja arbitraažikohtu otsusega mõisteti Sans Soucilt tegemata tööde hüvitamiseks koos leppetrahvi ja viivisega välja 696 828 eurot ja 84 senti. Sans Souci kaebas arbitraažikohtu otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, mis jättis Sans Souci taotluse rahuldamata. Maksmist alustas ettevõte 2013. aasta 1. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles