Järgmise nädala keskel langeb temperatuur alla 20 külmakraadi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäälilled.
Jäälilled. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tuleva nädala keskel, kolmekuningapäeval, on Eestisse oodata tõeliselt käredat pakast ning õhutemperatuur võib langeda 20 miinuskraadist madalamalegi.

Kuvatõmmis yr.no lehelt.
Kuvatõmmis yr.no lehelt. Foto: Kuvatõmmis

Norrakate ilmaportaal Yr.no prognoosib kolmekuningapäevaks, 6. jaanuariks Tallinnasse tõeliselt külma ilma: hommikul kella 8st kuni pärastlõunani võib tulla lausa -25 kraadi, mis võib õues viibivale inimesele kerge tuule käes tunduda pigem kui -36 kraadi. Hilisõhtul tõmbub käre pakane veidi tagasi ja külma tuleb -20 kraadi ringis.

Ka päev hiljem, 7. jaanuaril ei ole kuigi palju soojemat ilma oodata ja hommikupoolikul on oodata kuni 20 miinuskraadi. Lõuna pool Tartus on seevastu nii 6. kui 7. jaanuaril oodata natuke tagasihoidlikumat pakast.

Kolmekuningapäeval on Tartus oodata kuni -16 kraadi ning 7. jaanuaril langeb temperatuur Norra portaali prognoosi kohaselt 13 miinuskraadini.

Ka Eesti ilmateenistus prognoosib, et 6. jaanuaril võib Läänemere lõunavete poolt madalrõhkkonna serv Eestini ulatuda ja niiskust lisaks tuua. Lisaks sajab siin-seal kerget lund. 

Meie prognoosi kohaselt on öösel õhutemperatuur -12 kuni -18, kohati langeb alla -20 kraadi. Päeval püsivad külmakraadid -10 ja -15 vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles