Taavi Rõivas kasutab tähtsatele kohtumistele jõudmiseks ka renditud eralennukit

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas Taani hävitajas istumas.
Peaminister Taavi Rõivas Taani hävitajas istumas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaminister Taavi Rõivas on tähtsatele kohtumistele jõudmiseks hakanud liinilennu asemel eelistama ka rendilennukit.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel on Taavi Rõivas kogu oma senise peaministri ametiaja jooksul teinud kokku 56 välisvisiiti, millest kuue puhul on ta kasutanud rendilennukit. 

Enamasti kasutab peaminister visiitidele minemiseks siiski liinilende. «Tellimuslende on kasutatud siis kui liinilendudega ei ole võimalik sihtkohta õigeks ajaks kohale jõuda või oleks liinilendude kasutamine reisi teinud ebamõistlikult pikaks,» selgitas valitsuse meedianõunik Ave Tampere.

Sealjuures on rendilennuki kulud tasutud Eesti riigieelarvest vaid ühe korra. See oli mullu sügisel, kui peaminister pidi lendama NATO tippkohtumisele Walesis.

«Peaminister lendas tippkohtumisele otse president Obamaga kohtumiselt ning liinilennuga ei oleks ajaloolisele kohtumisele jõudnud. Lend maksis 15 000 eurot seitsme inimese kohta,» märkis Tampere. Koos peaministriga lendasid ka toonane kaitseminister, kaitseväe juhataja ja teised delegatsiooni liikmed.

Ülejäänud viiel korral on reisikulud katnud Euroopa Komisjon ning kulud on jäänud 15 200-23 700 euro vahele. Brüsselis toimuvatele ülemkogudele sõidud on jäänud vahemikku 15 200-16 500 eurot. 

Tampere lisas, et enamasti on rendilennuki kasutamine säästnud 1-2 öö lisaööbimise kulu ning osadel juhtudel oli rendilennuk ainus võimalus õigeaegselt ülemkogule ja sealt järgmisele kohtumisele jõuda. 

«Kuna ülemkogud toimuvad sageli ilma kindla lõpukellaajata, siis liinilendusid kasutades võib ka vaid paar tundi üle aja läinud kohtumine tähendada kas juba ostetud lennukipiletite raisku minemist või siis reisi- või ooteaja ebamõistlikult pikaks venimist,» põhjendas meedianõunik, miks on tellimuslennud aeg-ajalt vajalikud.

Tampere lisas, et neile teadaolevalt lendavad kõik riigijuhid, peale paarisaja kilomeetri raadiusest autoga kohale sõitvate Beneluxi peaministrite, ülemkogudele kas riigi- või rendilennukitega. Viimasena hakkasid rendilennukit kasutama Läti ja Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles