Politsei on tabanud TTÜ muuseumist ajaloolise kepi varastanud isiku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne
Politsei. Foto on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei on kindlaks teinud isiku, kes oktoobri lõpus varastas Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) muuseumist mäeinseneri kasutuses olnud ajaloolise väärtusega steigeri kepi, kuid kepp ise on leidmata.

«Kahtlustatav on kindlaks tehtud ja hetkel viibib ta vahi all, sest teda kahtlustatakse ka teistes kuritegudes,» ütles kolmapäeval BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Ta lisas, et steigeri keppi paraku leitud pole.

TTÜ mäeinstituudi dotsent Veiko Karu ütles BNS-ile, et steiger on mäenduse valdkonnas mäetööde vahetu juht, korraldaja ja koordinaator.

«Sajand tagasi käis steiger kaevandustes kontrollimas mäetööde ohutust ning kasutas selleks keppi, millega ta kontrollis kaevanduse lagesid, et laes ei oleks lahtisi ja ohtlikke kivimikihte, et need töölistele peale ei kukus ja õnnetusi kaasa ei tooks,» rääkis Karu. «Tänapäeval on steigeri kepp pigem suveniir ja mäeinseneri tunnustamine. Varastatud steigeri kepi puhul on tegu kingitusega ühele mäeinsenerile, mis sümboliseerib kolleegide tunnustust tehtud pikaajalise teadustöö ja selle koordineerimise eest.»

Politsei palub museaali saatusest teadvatel inimestel helistada telefonidel 612 5868, 5865 1226 või kirjutada sergei.listov@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles