Mardna tunnistab ekspertiisiprobleeme kõikjal riigis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametisiseseks kasutamiseks mõeldud kiri Lääne politseiprefektuurilt tervishoiuametile. Selles on muuhulgas kirjas, kuidas Järvamaa haigla arstid tõrkusid ekspertiisi vastu Wismari haiglas.
Ametisiseseks kasutamiseks mõeldud kiri Lääne politseiprefektuurilt tervishoiuametile. Selles on muuhulgas kirjas, kuidas Järvamaa haigla arstid tõrkusid ekspertiisi vastu Wismari haiglas. Foto: Repro

Tervishoiuameti järelevalve osakonna juhataja Peeter Mardna sõnul pole neil võimalik selgust tuua Järvamaa haigla narkojoobe tuvastamise konflikti.


«Raske on tagantjärele tõestada, kas ning mida Järvamaa haigla valvearst tuvastas,» kinnitas Mardna. «Antud juhul on meil ainult politseinike sõnad arstide sõnade vastu ning sellises seisus on üht või teist poolt kaitsta või hukka mõista kohatu.»


Mardna selgitusel on Järvamaa arste raske valetamises süüdistada juba seepärast, et viimastel tõesti pole narkojoobe tuvastamisel selliseid kogemusi kui Tallinnas Wismari haiglas.


«Narkojoobe ekspertiis on üsna keeruline protsess ja paraku ei ole Paide haiglas ühtegi ses liinis kogenud spetsialisti,» lisas ta. «Nii on raske kohe arste pahatahtlikkuses kahtlustada. Pigem on siin süüdi maakonnahaiglate arstide ebaprofessionaalsus ekspertiiside tegemisel.»


Samas ei sea Mardna enda sõnul mingil juhul kahtluse alla politseinike väiteid, sest nii narko- kui osalt ka alkoholijoobe ekspertiiside tegemisega on probleeme üle riigi.
«Rakvere haigla on just seetõttu juba selgelt teatanud, et nemad enam narkoekspertiise ei tee, sest neil puudub selleks lihtsalt võimekus ja oskus,» lausus tervishoiuameti osakonnajuhataja.


«Et puudub pädev tohtritekaader, siis samad probleemid on mitmel pool mujalgi. Olen nõus, see on probleem, millele tuleks ka hea lahendus leida, sest ekspertiisiaktid peavad olema kohtus vettpidavad ega tohi meedikute ebaprofessionaalsuse tõttu kurjategijat päästa,» lisas Mardna. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles