Kevadtormist võtab osa 5500 vormikandjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe õppus Kevadtorm 2014. aastal
Kaitseväe õppus Kevadtorm 2014. aastal Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Tuleva aasta mais aset leidvast kaitseväe suurõppusest Kevadtorm võtab osa umbes 5500 vormikandjat.

Tuleval aastal on kaitseväe suurim õppus maikuus aset leidev õppus Kevadtorm, millest võtab hinnanguliselt osa 5500 vormikandjat, sealhulgas ka liitlaste üksused, ütles BNSile kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Osalejate arvult järgmine õppus on juunis peetav Saber Strike, millest võtab osa hinnanguliselt 3500 Eesti ja liitlasvägede kaitseväelast.

Veebruaris peetavast Scoutspataljoni iga-aastasest talvelaagrist võtab osa kokku üle 1000 Scoutspataljoni võitleja, kaitseliitlase ja liitlase.

Ka võtavad kaitseväelased tuleval aastal osa mitmest välisriikides toimuvast õppusest.

Mais Leedus peetavale mereväe õppusele Open Spirit saadab kaitsevägi ühe miinitõrjelaeva, ühe miinituukrimeeskonna ja kaks staabiohvitseri ehk kokku umbes 50 kaitseväelast. Õppusest võtab osa kuni 20 miinitõrje- ja abilaeva ning kuni 10 miinituukrimeeskonda. Kokku võtab õppusest osa 800 mereväelast 15 riigist.

Juunis Läänemerel peetavale mereväe õppusele Baltops saadab merevägi ühe miinitõrjelaeva, ühe miinituukrimeeskonna ja kaks staabiohvitseri ehk kokku umbes 70 kaitseväelast. Kokku osaleb õppusel kuni 50 peal- ja allveelaeva, kuni 60 lennuvahendit ja 5600 mereväelast 20 riigist.

Septembris Lätis peetaval õppusel Silver Arrow esindab Eestit ligi 500 kaitseväelast.

Septembris Taanis peetavast mereväe õppusest Northern Coasts võtab Eesti osa ühe miinitõrjelaeva ja kahe staabiohvitseriga. Kokku osaleb õppusel 4000 mereväelast, kuni 50 peal- ja allveelaeva ning kuni 10 lennuvahendit 20 riigist.

Üle 400 kaitseväelase võtab oktoobris osa Lätis peetavast õppusest Teraskilp.

Samal kuul Ühendkuningriigis peetavast mereväe õppusest Joint Warrior võtab Eesti osa ühe miinitõrjelaeva ehk ligi 40 kaitseväelasega. Kokku osaleb ligi 6300 mereväelast, kuni 30 peal- ja allveelaeva ning kuni 60 lennuvahendit kuni 15 riigist.

Lisaks osalevad Eesti kaitseväelased tuleval aastal ka erinevatel Kaitseliidu õppustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles