Ekspertide hinnangul võiks tulevane president olla rahvaga rohkem sina peal

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

Augustis seisab esmalt riigikogu ja nende ebaõnnestumise korral valijameestekogu ees ülesanne leida Eestile uus president. Ekspertide hinnangul on oluline, et valitav president oleks tänase riigipeaga võrreldes rahvaga rohkem sina peal.

Endine poliitik, kirjandusteadlane Rein Veidemann ütles, et järgmine riigipea peaks olema rahvaga sina peal ja meile eeskujuks, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ta peab olema ikka täielik autoriteet rahva silmis, aga kõigepealt ma ikkagi rõhutan seda, et ta on Eesti esimene kõneisik ja mitte väljapoole, vaid kõigepealt sissepoole,» lisas Veidemann.

«Kui ta räägiks näiteks nendest, kellel väga hästi ei lähe, siis ei ütleks mitte «nemad», nagu praegune president kõnedes sagedasti on öelnud - «nemad», kellel hästi ei lähe, et me peame «neid» aitama -, vaid kes oleks president, kes ütleb, et kui meist ei lähe paljudel hästi, siis see on meie ühine asi. See meie tunde uuesti kokku koondamine on üks suuremaid asju,» rääkis aga Euroopa Parlamendi saadik Marju Lauristin (SDE).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles