Viljandi vallas hukkus rängas liiklusõnnetuses kaks inimest

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Viljandi vallas hukkus täna öösel kaks ränka liiklusõnnetusse sattunud ja autost välja paiskunud inimest.

Juhuslik mööduja teatas öösel kella 4.25 ajal häirekeskusele Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme teel kraavis seisvast sõidukist ja selle all olevast inimesest. Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul on praegu veel selgitamisel, millal täpselt õnnetus juhtus.

Esialgsetel andmetel kaldus Tartu suunas liikunud Mercedes lauges vasakkurvis paremale teelt välja ja rullus üle katuse. Kuna autos olnud 57-aastane Aivar ja 51-aastane Lea olid turvavööga kinnitamata, paiskusid nad sõidukist välja. Mõlemad said niivõrd raskeid vigastusi, et hukkusid kohapeal.

Lõuna prefektuuri teatel pole praegu teada, kumb neist sõidukit juhtis, samuti on selgitamisel õnnetuses osalenute kainus, sõidukiirus ja muud täpsemad asjaolud. Politsei tuvastas sündmuskohal, et sõiduki rehvid vastasid nõuetele ning õnnetuspaigas olid teeolud head. Liiklusõnnetuse üksikasjade uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Helmer Hallik ütles, et suure tõenäosusega ei oleks teelt väljasõit nii traagiliselt lõppenud, kui turvavöö oleks olnud nõuetekohalt kinnitatud. «Sarnastest õnnetustest, kus auto teelt välja sõidab ja üle katuse rullub, on turvavööga kinnitatud inimesed pääsenud ka ühegi kriimuta,» lausus ta.

Tema sõnul on viimastel aastatel olukord turvavarustuse kasutamisega paranenud ja saanud suurele osale inimestest harjumuspäraseks. Vähem kasutatakse turvavööd lühematel sõitudel ning ka siis, kui juht on joobes.

«Tuleb arvestada, et kinnitatud turvavööga suureneb oluliselt võimalus raskemaid vigastusi vältida ning seetõttu on turvavöö kinnitamine oluline sõltumata sellest, kas ees on lühem või pikem, kiirem või aeglasem sõit,» ütles Hallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles