Kanepi koostööst treeneriga: raamatu sisu ei hinda kaane järgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pablo Giacopelli
Pablo Giacopelli Foto: Pm

Tokyo tenniseturniiril veerandfinaali jõudnud Kaia Kanepi imestas, et kära tema ja treener Pablo Giacopelli koostöö lõppemise ümber nii suureks on paisunud.


Paar päeva tagasi jõudis avalikkuse ette, et 23-aastane Kanepi katkestas ootamatult kaks nädalat tagasi seitse kuud kestnud koostöö itaalia juurte ja Lõuna-Ameerika sünnipäraga Briti kodaniku Giacopelliga.


Kuigi sellega algas avalik diskussioon, miks tandem ikkagi lagunes, teab vastust vaid Kanepi, kes leidis, et sel teemal pole enam mõtet väga pikalt peatuda, kuna see on nüüd möödanik. «Sellest on juba nii palju räägitud,» alustas ta. «Aga olgu. Me oleme niivõrd erinevad inimesed. Kui pead nii palju aega koos veetma, kui üks mängija ja treener seda teevad, siis on väga raske, kui temperament on niivõrd erinev.»


«Ma lihtsalt ei jaksanud enam,» jätkas ta. «Väljaku peal läks kõik väga hästi, aga väljaspool väljakut on ka elu. Muud põhjust tõesti pole, me ei sobinud lihtsalt inimestena.»


Giacopelli parim


Kanepi sõnul ei sündinud otsus üleöö. «Eks see kõik tasapisi kogunes, mingid sehkendused olid kogu aeg,» mõtiskles ta.


Selle peale, et Giacopelli hinnangul kulges koostöö suurepäraselt ning probleeme polnud, lausus Kanepi vaid üht: «Raamatu sisu ei hinda kaane järgi.»


Enim paneb piigat hämmastama, et internetikommentaatorid süüdistavad koostöö lõppemises agaralt Kanepi isa. «Ma kohe ei oska selle peale midagi öelda, mul pole sõnu,» lausus Kanepi. «Isa pole minuga koos turniiridel ega ole Pabloga nii palju suhelnud, et saaks mulle selles osas väga palju nõu anda. Kui eelmise treeneri Tšiilis ära saatsin (veebruari keskel katkestas Kanepi töösuhted rootslaste Magnus Larssoni ja Fredrik Loveniga – toim), oli see ka puhtalt minu otsus, niisamuti oli ka nüüd.»


Giacopelli oli aasta jooksul Kanepile neljas treener. Möödunud sügisel lõppes nelja-aastane koostöö Andrei Luzginiga, kuni veebruarini harjutas ta rootslaste Larssoni ja Loveni näpunäidete järgi ning seejärel Giacopelli käe all. «Minu mängu ei häiri see treeneritevahetus absoluutselt,» oli Kanepi veendunud. «Tunnen ennast praegu väga hästi, tennise poole pealt on Pablo olnud mu siiani parim treener, ta andis mulle väga palju juurde.»


Edukalt alanud koostöö lõppemine Kanepis siiski kahjutunnet ei tekitanud. «Mis siin ikka kahetseda,» möönis ta. «Loodan, et leian parema treeneri, kellega klapin nii väljakul kui ka sellest väljaspool.»


Kas see tähendab, et lõunamaalastest vaadatakse seekord mööda? «Kõik lõunamaalased päris nii temperamentsed ei ole, Pablo on selle koha pealt väga eriline,» kinnitas Kanepi naerdes, et ei välista praegu kedagi.


Ootab õiget treenerit


Maailma edetabelis 39. positsioonil paiknev eestlanna avaldas lootust, et ehk leiab mõni treener hoopis tema. «Kui nähakse, et olen võistlustel üksi ja kuuldakse, et mul enam treenerit pole, on väga võimalik, et keegi tuleb ennast pakkuma,» uskus ta.

«Eks ma võtan rahulikult, ma ei taha mingisugust kiiruga tehtud otsust vastu võtta, pigem olen mõnda aega üksinda ja ootan õiget ja head treenerit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles