Tartu Rocki tähtmängija jäi alustuseks riieteta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki mänedžer Meelis Pastak tervitas eile Tallinna lennujaamas Eestisse saabunud ameeriklasest kogenud keskmängijat Tanoka Beardi.
Tartu Rocki mänedžer Meelis Pastak tervitas eile Tallinna lennujaamas Eestisse saabunud ameeriklasest kogenud keskmängijat Tanoka Beardi. Foto: Priit Simson

Tartu Rocki korvpallimeeskonnaga liitunud Tanoka Beardi tee Eestisse oli kõike muud kui roosiline – alustuseks lõi USAst alanud lennu hilinemine kogu ülejäänud graafiku sassi, tagatipuks ei jõudnud palluriga koos Tallinna tema kaks riidekohvrit.


Hoolimata keerulisest päevast, sekeldustest ja kadunud kohvritest – nendes olid mängumehe sõnul kõik tema riided – tervitas 206 sentimeetri pikkune Beard Tallinna lennujaama vastutulnuid sõbralikult.


Viis aastat Euroopa ühe tähtmeeskonna Kaunase Žalgirise eest mänginud 36-aastase Beardi puhul huvitab fänne enim küsimus: mis motiveerib teda mängima Balti liiga keskmike hulka kuuluva Tartu Rocki eest.


«Tegemist on suure väljakutsega ning see aitabki olla motiveeritud,» sõnas kümne aasta eest ka Madridi Reali rivistuses pallinud Beard. «Meeskonna paremaks muutumise nimel peab palju töötama ning mul on tänavu paljugi tõestada. Tahan ka aidata, et Rockil eurosarjas hästi läheks ning anda meile kõigile võimalusi nautida head kõrgetasemelist korvpalli.»


Rocki klubi ajaloo ühe tituleerituma palluri sõnul peab klubi kõvasti võitlema, et jõuda Balti liiga tippude hulka ning säilitada Eesti esimeeskonnana staatus.


Beardi arvates on veelgi rohkem tõestamist Euroopas, sest seal tuleb esmalt pääseda alagrupiturniirile, seal hästi esineda, ning alles seejärel tekib võimalus kõrgemate kohtade eest heidelda. «Kõik need väljakutsed innustavad,» kinnitas
Beard.


Samas möönis tippklubidega harjunud Beard, et Rocki keskmikustaatus oli ainus põhjus, mis muutis Tartusse tuleku raskeks. Teisalt pakkus huvi võimalus aidata kaasa meeskonna kõrgetele püüdlustele.


Beardil oli samas teisigi arvestatavaid pakkumisi. «Kuigi Kaunases mängimine pakkus hea kogemuse. Žalgirise meeskond oli kui pusle ning mina üks väike osake suurest pildist,» mõtiskles korvpallur. «Tartus aga lubati, et saan teha seda, mida ma kõige paremini oskan. Tahan kohe enda kallal tööd alustada ja meeskonda sulanduda.»


Beard kinnitas, et on kehaliselt väga heas vormis. Palliplatsil tunnetuse leidmiseks ning normaalse vormi saamiseks kulub aga veel nädal. «Usutavasti suudan Rockis taas näidata seda potentsiaali, mis minus tegelikult on ja millisel tasemel olen varem tegutsenud,» sõnas ta.


Balti liiga algab paari nädala pärast. Kas Beard on selleks ajaks vormis? «Ees ootab pikk hooaeg, olen terve aasta kõvasti tööd teinud ja usun, et kuu pooleteise pärast hakkab Rock ennast leidma. Pikk hooaeg annab võimaluse end meeskonnana vormi sättida ja üksteist paremini tundma õppida,» avaldas ta.


Beard ei osanud öelda, milline tulemus talle hooaja lõpuks rahulolu pakuks.
«Tean, et kokku on pandud hea meeskond ja et minu ülesanne on aidata sellel meeskonnal korrata seni saavutatut ning tõusta veel paremale tasemele,» lausus ta. «Lihtsaim eesmärk olekski saada mullusest paremaks. Kindlasti ei tohiks meeskond minuga kehvemaks minna.»

CV


Tanoka Dwight Beard
•    Sündinud 29. septembril 1971. aastal Ogdenis, Utahi osariigis
•    Pikkus 206 sentimeetrit
•    Kaal 114 kg
•    Kevadel mängis Puerto Rico klubides, mullu sügisel Iisraeli klubi Hapoel Holoni eest ja enne seda viis aastat – 2003–2007 – Kaunase Žalgirises

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles