Saksa parlamendi kuppel suleti terroriohu tõttu külastajatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Turistide seas populaarse Saksa parlamendihoone klaaskuppel ja katuseterrass jääb külastajatele julgeolekukaalutlustel suletuks.

Varem pääses iga soovija tasuta ringkäigule Reichstagi katuseterrassil ja renoveeritud kuplis, ilma, et oleks pidanud eelnevalt nimeliselt registreerima.

Nüüdsest pääseb katuseterrassilt avanevat vaadet nautima vaid eelregistreeritud gruppidena, vahendab bild.de.

Võimud ei täpsustanud, miks kaasaegse kuulsa arhitekti Sir Norman Fosteri poolt projekteeritud kuppel külastajatele suleti, kuid nädalavahetusel kirjutas Saksa ajakiri Der Spiegel, et terroriorganisatsioon Al-Qaeda kavandab parlamendihoone ründamist, vahendas uudisteagentuur AFP.

BBC teatel külastab kuplit hinnanguliselt 10 000 inimest päevas, kuid nüüd jääb populaarne turismimagnet huvilistele teadmata ajaks suletuks. Lisaks oli varem kogu parlamendihoonete kompleks ligipääsetav ka Spree jõe kaldal jalutajatele, kuid nüüd on juurdepääs turvaväravatega piiratud. Liidupäeva juures patrullivad nüüdsest ka lisaüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles