Neinar Selile jääb relvaluba alles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Margus Ansu

Lõuna prefektuur leidis, et kriminaalkuriteos süüdi mõistetud Eesti Olümpiakomitee juhilt Neinar Selilt pole alust relvaluba ära võtta.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva selgitas, et relvaloa ja tulirelvade omamine on välistatud isikutel, kes on süüdi tunnistatud vägivallakuriteos, isikuvastases kuriteos, tulirelva ja laskemoonaga seotud kuriteos või kuriteos, mis on toime pandud relva või relvana kasutatava muu esemega või sellega ähvardades, samuti kuriteos, mis on seadnud ohtu enda või teiste isikute elu, tervise või riigi julgeoleku.

Relvaluba tuleb tunnistada kehtetuks ka juhul, kui inimene võib relvaloa omanikuna oma eluviiside ja käitumisega edaspidi tulirelvi käsitsedes olla ohtlik endale või teistele või seada ohtu avaliku korra või riigi julgeoleku.

Politsei viis läbi haldusmenetluse selgitamaks, kas toimingupiirangu rikkumises süüdi mõistetud Neinar Seli relvaluba tuleks kehtetuks tunnistada. Arvestades isikut, toime pandud kuriteo iseloomu ja haldusmenetluses kogutud teisi tõendeid, asus politsei seisukohale, et relvaloa kehtetuks tunnistamine ei ole vajalik ega põhjendatud.

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis detsembri alguses, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises. Kolleegium rahuldas osaliselt Seli kaitsja kassatsiooni ja muutis maa- ning ringkonnakohtu otsuse põhjendusi, kuid nõustus lõppjäreldusega, et Seli on talle süüdistuses ette heidetud korruptsioonikuriteo toime pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles