Kohus mõistis altkäemaksu pakkumises süüdi kaks vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru vangla.
Viru vangla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis altkäemaksu lubamises süüdi kaks Viru vanglas karistust kandnud meesterahvast.

Kohus mõistis altkäemaksu lubamises süüdi 51-aastase Juri Gontšarovi, kes sai lõplikuks karistuseks kaks aaastat, kaheksa kuud ja 21 päeva vangistust. Süüdistuse järgi tegi Juri 2009. aasta novembris vanglaametnikule ettepaneku tuua vanglasse 200 krooni suuruse altkäemaksu eest tubakatooteid.

Samuti mõisteti altkäemaksu lubamises süüdi 23-aastane Maksim Kuznetsov, kes sai karistuseks kaks aastat tingimisi vangistust kaheaastase katseajaga. Katseajal on Maksim Kuznetsov allutatud käitumiskontrollile ning on kohustatud järgima temale pandud kontrollnõudeid.

Süüdistuse järgi tegi Maksim 2009. aasta mais Viru vangla vangivalvurile ettepaneku toimetada 10 000 krooni suuruse altkäemaksu eest 3 kg proteiini. Sama aasta augustis ja novembris soovis ta samalt ametnikult altkäemaksu eest saada tubakatooteid, tulemasinat ning pornograafilise sisuga ajakirja.

Viru vangla valvur, kellele altkäemaksu pakuti seda vastu ei võtnud vaid teavitas kuriteost koheselt vangla juhtkonda. Vangla info põhjal viis Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talitus läbi kriminaalmenetluse. Kriminaalmenetluse käigus leidis kinnitust ka fakt, et valvur ühtegi keelatud eset vanglasse ei toonud.

Juri Gontšarov ja Maksim Kuznetsov tunnistasid oma süüd ja kohtuistungil mindi üldmenetlusest kokkuleppemenetlusele üle.

Juri Gontšarovilt ja Maksim Kuznetsovilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles