Riigihange väljasaadetavate ajutiseks majutamiseks nurjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil okastraataiaga piiratud kinnipidamiskeskus Harkus.
Pildil okastraataiaga piiratud kinnipidamiskeskus Harkus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korraldatud riigihange majutusteenuse pakkuja leidmiseks isikutele, kellele Eesti riik keeldub elamisluba andmast ning kes saadetakse riigist välja, ei õnnestunud.

«Riigihankele «Tagasipöördujatele majutuskohateenuse tellimine» ei laekunud 14. detsembri tähtajaks ühtegi pakkumust,» ütles Kaja Tampere PPA kommunikatsioonibüroost esmaspäeval BNS-ile.

«Hangitav majutusteenus on mõeldud kolmanda riigi kodanikele, kes viibivad siin ebaseaduslikult ning kellele on tehtud ettekirjutus riigist lahkumiseks, kuid kes vajavad reisi korraldamiseks paari päeva ning ööbimispaika sellel perioodil. Seni on need inimesed ööbinud riigi sotsiaalpindadel,» selgitas Tampere.

PPA esindaja sõnul jätkab amet lepingupartneri otsimist ja on selleks saatnud majutusettevõtetele hinnapäringud. Neile vastamise tähtaeg on 6. jaanuar.

«Eeldatavasti jääb lepingute sõlmimise aeg veebruari. Teenust hakatakse pakkuma peale lepingute sõlmimist kuni 2018. aasta juuni lõpuni, kui EL rahastatav projekt lõppeb,» lisas Tampere.

Majutusteenust hangitakse Euroopa Liidu Varjupaiga-, Rände- ja Integratsioonifondi toel 1. juulist alanud projekti «Lahkumiskohustuse täitmine ja majutusteenuse pakkumine» raames.

PPA eeldab, et majutusteenust hakatakse pakkuma Tallinnas, Narvas ja Tartus või Põlvas. Hangitava teenuse maksimaalne kogumaksumus on 14 400 eurot koos käibemaksuga.

Detsembris lõppenud hanke dokumentide kohaselt otsiti majutusteenust koos toitlustusega. Hankes osalejatelt oodati majutusteenuse raames lisaks ühekohalises toas ühe voodikoha hinnale ka kolme söögikorra hindasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles