Sõda Pakistanis laieneb järk-järgult

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal.
USA droon Predator Lõuna-Afganistanis Kandahari kohal. Foto: SCANPIX

Ühendriikide droonirünnakud Afganistaniga piirnevatel Pakistani hõimualadel on märgatavalt sagenenud. Tänases rünnakus sai surma viis arvatavat mässulist.

Anonüümseks jääda soovinud Pakistani julgeolekuallikad kinnitasid, et Ühendriikide mehitamata luurelennuk tulistas rahutus Põhja-Waziristani piirkonnas Khaisore külas asuvat sihtmärki, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Kaks raketti tulistati veoki pihta ja vähemalt viis mässulist sai surma,» kinnitas üks allikas, kelle väiteid kinnitas ka kohalik luureallikas.

Alles eile sai samas piirkonnas läbi viidud droonirünnakus surma kuus arvatavat mässulist.

Piirkonda, kus USA õhurünnakuid läbi viib, peetakse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Ühendriikide ametnike väitel on mehitamata luurelennukitega läbi viidud operatsioonides tapetud mitu kõrget islamivõitlejate liidrit, teiste seas Pakistani Talibani juht Baitullah Mehsud. Ka kinnitab USA, et sel moel õnnestub kaitsta Afganistanis teenivaid liitlasvägesid.

Pakistan on USA õhurünnakud hukka mõistnud ning Islamabadi kinnitusel ei saa Ühendriikide piiriüleseid rünnakuid Pakistani territooriumil kuidagi õigustada. Ühendriikide rünnakud on viimaste kuude jooksul märgatavalt hoogustunud ja alates 3. septembrist on 47 õhurünnakus hukkunud vähemalt 250 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles