Mäggi: poliitbroileriks sildistamine on klišee

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored Toompeal.
Noored Toompeal. Foto: Mihkel Maripuu

Poliitbroileritest rääkimine tähendab klišeelist mõtlemist, leiab suhtekorraldusekspert ja kolumnist Janek Mäggi.

Mäggi rääkis Eesti Raadio saates «Uudis+», et miks ei võiks poliitikas olla mingi kogus noori inimesi või miks ei võiks nad istuda riigikogus ja hääletada, vahendas ERR Uudised.

«Tegelikult valijate põlvkond vahetub absoluutselt iga valimistsükliga väga suures osas ja sellest tulenevalt need, keda Eesti ühiskond aeg-ajalt broileriteks sõimab, siis ma arvan, et pooled nendest on tublid mehed ja pooled teevad ilma, aga kindlasti on ka neid - nagu varasemalt oleme näinud -, kellel pole mitte ühtegi mõtet, kes on täitsa mõttetud ja võib-olla isegi mõttetumad kui meie sotsiaalse sidususe minister, kes saab oma arust oma tööga väga hästi hakkama,» rääkis Mäggi.

Mäggi arvates on noorte poliitikute kõige suurem viga, et nad on kohati liiga enesekindlad. Ta rääkis, et töövarjude päeval oli temalgi kaks töövarju, kes mõlemad rääkisid, et nende gümnaasiumiklassis tahavad kõik saada juhtideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles