Keskerakond saadab Narvas juhtunut uurima erikomisjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Yana Toom
Edgar Savisaar ja Yana Toom Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Keskerakond saadab lähiajal Narva erikomisjoni, et uurida, mis põhjustel pooldus novembris linnavolikogu keskerakondlaste fraktsioon, ning võtab küsimuse arutusele jaanuari lõpus erakonna juhatuses.

Viimasel Keskerakonna juhatuse koosolekul moodustati Narva volikogus juhtunu uurimiseks komisjon, kuhu kuuluvad Yana Toom, Jaanus Karilaid, Jaak Aab, Kalle Klandorf ja Mihhail Kõlvart, ütles neljapäeval BNSile erakonna aseesimees Karilaid.

«Järgmine erakonna juhatuse istung on 23. jaanuaril ja kindlasti peab see töörühm enne Narvas käima, tutvuma olukorraga ja tegema erakonna juhatusele ettekande, et mis seal juhtunud on ja miks on juhtunud. Siis näeb, millise seisukoha erakond võtab,» sõnas Karilaid.

Narva volikogu 21-liikmelisest keskfraktsioonist lahkus mullu novembris 15 saadikut, kes moodustasid uue saadikurühma. Samuti tagandati senine Keskerakonna toetatud linnapea Eduard East.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles juhtunu kohta, et Narva piirkonnas on peagi oodata juhtkonna vahetust. «Julgen ennustada, et kuu-kahe pärast on Narva Keskerakonna juhtimine teistes kätes,» sõnas ta.

Karilaid ütles BNSile, et ka tema jaoks on olukord Keskerakonna Narva piirkonnas arusaamatu. «Täna on asi partei juhtide ja juhatuse jaoks segane. Erakond sai suure mandaadi ja nüüd on sealses volikogus kaks keskerakondlaste fraktsiooni – Keskfraktsioon ja Ühtne Narva, mis on täiesti arusaamatu,» lausus ta.

Keskerakonna Narva piirkonna juht on Andrus Tamm, kuid piirkonna mitteformaalseks liidriks peetakse riigikogu saadikut Mihhail Stalnuhhinit, kes toetas novembri lõpus peetud Keskerakonna kongressil Savisaare vastu kandideerinud Kadri Simsonit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles