Beebi surnuks sõitnud roolijoodik tunnistas kohtus oma süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus algas reedel kohtuprotsess ühekuuse beebi surnuks sõitnud roolijoodiku üle, kes tunnistas end kohtus süüdi.

Üliraske liiklusõnnetus toimus mullu 29. mai õhtul Tallinna-Narva maantee 19. kilomeetril, kus 39-aastane purjus Kristian sõitis Audi A4-ga tagant otsa Narva poole liikunud Opel Vectrale. Otsasõidu tulemusena paiskus Audi teelt välja ning Opel vastassuunavööndisse. Opelis sai eluohtliku tervisekahjustuse tagaistmel turvatoolis viibinud ühekuune beebi, kes suri hiljem haiglas. Väiksemaid vigastusi sai ka teine Opeli tagaistmel istunud laps.

Pärast õnnetust võttis kohus Kristjani Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla. Ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul taotles prokuratuur kohtult Kristiani vahistamist, kuna tunnistajate ütluste kohaselt ületas mees lubatud sõidukiirust suurel määral ning oli varasemalt tarvitanud alkoholi.

Ka varasemalt liiklusalaseid süütegusid toime pannud Kristian sai süüdistuse raske liiklusõnnetuse põhjustamises, milles hukkus väike laps. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Reedel alanud protsessil kinnitas mees, et on liiklusõnnetuse põhjustamises süüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles