Dmitrjevi kaitsja: kriminaalne joove ei ole tõendatud

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Dmitrijev.
Dmitri Dmitrijev. Foto: Riigikogu kantselei

Riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi kaitsja vandeadvokaat Maano Saareväli toonitas, et Dmitrijevi võimalik joobeseisundi esinemine või puudumine selgitatakse välja alustatud menetluse käigus, mistõttu ei saa hetkel väita, et saadik oli roolis kriminaalses joobes.

«Kahetsusväärselt on meedia kajastanud 6. 01.2016 sündmusi seoses riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi väidetava kriminaalses joobes sõiduki juhtimisega kui tõendatud fakti. Soovin omalt poolt juhtida tähelepanu asjaolule, et võimalik joobeseisundi esinemine või puudumine selgitatakse välja alustatud menetluse käigus. Hetkel ei ole seetõttu põhjust rääkida Dmitrijevi poolt mootorsõiduki kriminaalses joobes juhtimisest. Palun Eesti meedial olla asjaolude kajastamisel korrektne,» teatas Maano Saareväli.

Politsei teatas, et  6. jaanuaril kella 1.02 ajal juhtus liiklusõnnetus, kui 33-aastane Dmitri sõitis oma sõiduautoga Subaru Legacy Pedase külas T-kujulisel ristmikul otse üle ristmiku teelt välja vastu kändusid. Alkoholijoobes mees viidi kiirabiga Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, teatas politsei. Postimehele teadaolevalt oli tegu riigikogu liikme Dmitri Dmitrijeviga.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava täpsustas Postimehele, et mees oli sündmuskohal üksi ning ta viidi tervisekontrolliks haiglasse. Meedikute esialgsel hinnangul võis ta olla joobes.

Prokuratuur teatas, et kui esialgu alustas sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetlust, siis praeguseks on selgunud talle tehtud alkoholiekspertiisi tulemus, mis tuvastas enam kui 1,5-promillise joobe. Kuna sellises joobes sõiduki juhtimine on käsitletav kuriteona, alustas Põhja ringkonnaprokuratuur eile mehe suhtes kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis.

Dmitri Dmitrijev ütles pressiteate vahendusel, et ta tunneb kahetsust ja palus tekkinud olukorra pärast vabandust. Enda sõnul tundis ta end kainena, kui rooli istus, kuid kinnitas, et tema verest tuvastati alkoholi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles