Paet: Egiptusesse reisimise hoiatusi tuleb tõsiselt võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet kirjutas sotsiaalmeedia vahendusel, et reedel Hurghadas toimunud rünnaku taustal peaksid Egiptusesse reisida soovijad hoiatusi tõsiselt võtma.

«Kui palju on pärast äsjast rünnakut Hurghadas veel neid, kes naeruvääristavad Egiptuse-teemalisi reisihoiatusi. See piirkond on ebastabiilne,» kirjutas enda Facebooki seinal Paet, kelle sõnul on lisaks julgeolekutöötajatele muutunud Egiptuses terroristide sihtmärgiks nüüd ka turistid.

Egiptuse Punase mere äärses kuurortlinnas Hurghadas pussitas kaks arvatavat mässulist reedel hotellis kolme välisturisti – kaht austerlast ja rootslast. Politseinikud avasid Bella Vista hotelli ründajate pihta tule, tappes ühe ja haavates raskelt teist mässulist.

Kõik kolm turisti viidi haiglasse. Neist üks lasti pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

Rünnak Hurghadale on ohtlik pretsedent, kuna Egiptuse Punase mere äärsetel kuurortidel on läinud viis aastat kestnud poliitilise ebastabiilsuse tingimustes ülejäänud riigiga võrreldes majanduslikult hästi.

Egiptuse turismisektor sai tõsise hoobi mullu 31. oktoobril, mil Siinai poolsaare kohal kukkus alla Sharm el-Sheikhist Peterburi teel olnud Vene reisilennuk. Hukkusid kõik 224 pardal olnut. Vastutuse lennukatastroofi eest võttis IS. Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) hinnangul põhjustas õnnetuse pommiplahvatus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles