Kasari jõele kalastama läinud mees uppus

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääalune kalapüük.
Jääalune kalapüük. Foto: Urmas Luik
Häirekeskus sai täna hommikul kell 8.39 teate, et Kasari jõel on kaduma jäänud 66-aastane mees, kes oli öösel sõpradega jõejääle kalastama läinud, teatas Lääne päästekeskus.

Mees eraldus seltskonnast mööda jõekallast öösel kella 3 paiku. Peale seda kaaslastel temaga enam ühendust saada ei õnnestunud.

Kalastajad otsisid kadunud kaaslast hommikuni, kuid otsingud tulemusi ei andnud. Hommikul informeeriti kadunud inimesest politseid.

Sündmusele reageeris Haapsalu politseijaoskonna merepäästepatrull ja teade edastati ka vabatahtlikele, kes olid valmis reageerima.

Politseinikud leidsid kadunud mehe isiklikud asjad jäält kell 11.10. Vedi hiljem tuvastati koht, kus mees läbi jää oli vajunud.

Surnukeha jääst vabastamiseks kaasati Lihula päästekomando. Sündmuskohal käinud ametnike sõnul oli õnnetuspaigas jää paksus kohati vaid 3 cm.

Politseinikud ja päästjad tuletavad inimestele meelde, et veekogudel kalastamine võib teatud piirkondades olla äärmiselt ohtlik, sest ka selliste külmade ilmadega ei lase pidevalt liikuv vesi korralikul jääkattel tekkida ning on suur oht läbi jää külma vette kukkuda.

Praeguste erakordsete külmade ilmadega vette kukkumine halvab kiiresti inimese liikumise ning kiiret abi saamata on tagajärjed traagilised. Kalastamas, kui ka niisama veekogude lähedal uudistamas käies, tuleb seda kindlasti teha äärmiselt ettevaatlikult.

Tegemist on esimese uppumissurmaga 2016. aastal. 

Copy
Tagasi üles