Ilmselt narkojoobes juhiloata liiklushuligaan üritas politsei eest ka ära joosta

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul veidi peale kella 10 andsid Põhja prefektuuri liikluspolitseinikud Tallinnas Ristiku tänaval peatumismärguande kahtlase sõidustiiliga liikunud sõiduautole Alfa Romeo, mille juht lisas hoopis gaasi. 

Kiirused tõusid üle 130 km/h, põgenemisteel eiras juht fooritulesid, sõitis vastassuunavööndis ja tekitas mitmeid teisi äärmiselt liiklusohtlikke olukordi.

Juhi teekond lõppes Ristiku ja Paldiski maantee ristmikul, kui ta sõitis teelt välja.

Sõidukit juhtinud 26-aastane mees proovis peale liiklusõnnetust sündmuskohalt ka jalgsi põgeneda, ent tulutult.

Juht viidi esialgu tervisekontrolliks haiglasse ja seejärel saadeti ta narkojoobe kahtluse tõttu täiendavasse ekspertiisi. Ekspertiis selgitab välja, kas juht oli narkojoobes, aga tänaseks on teada, et tema kehast leiti narkootilist ainet.

Sõidukit juhtinud mehel puudus juhtimisõigus ning nimetatud sõiduk ei kuulnud temale.

Auto omanik politseile tuttav

Auto omanik peeti sama sõidukiga kuu aega tagasi kinni samuti narkojoobekahtlusega ning tänaseks on ekspertiis välja selgitanud, et juht oli narkojoobes.

Põhja prefektuuri vanemliikluspolitseinik Ragnar Jänes tõdeb, et tänane mittepeatumine oli järjekordne näide sellest, kuidas politsei peatumismärguande eiramised päädivad üldjuhul liiklusõnnetusega, kus põgeneja oma oskusi ülehinnates lõpuks teelt välja sõidab.

«Märkasime täna hommikul Ristiku tänaval kahtlase sõidustiiliga sõidukit, mistõttu otsustasime juhti kontrollida. Sõiduk oli meile tuttav ka varasemast. Nimelt pidasime sama sõiduki kinni kuu aega varem Endla tänaval. Tookord oli roolis sõiduki omanik, kes oli narkojoobes. Täna oli roolis autoomaniku sõber, 26-aastane Rene, kes eiras meie peatumismärguannet ja asus põgenema, tekitades äärmiselt ohtlikke olukordi,» kommenteeris Jänes juhtunut.

Õnnelik õnnetus

«On ime, et mõni jalakäija või teine sõiduk sel teekonnal ette ei sattunud, mistõttu võib seda lugeda õnnelikuks õnnetuseks,» tõdes Jänes.

«Murettekitav on üha suurenev narkojoobes juhtide osakaal meie teedel, mistõttu panustame ühe suuremat ressurssi nende tabamisele. See nõuab politseinikelt eriti suurt tähelepanelikkust ja head vaistu, sest narkojoobe tunnuseid on märksa raskem tuvastada kui alkoholijoobe omi. Julgen väita, et meie ametnike oskused ja praktika selles vallas lähevad iga päevaga aina paremaks,» lisas ta.

Möödunud aastal kõrvaldati liiklusest enam kui 7800 alkoholi tarvitanud roolikeerajat, neist 277 puhul on alustatud kriminaalmenetlus narkojoobes sõidukijuhtimise eest. Kuid kordades enam on roolist tabatud narkootiliste ainete tarvitamise tunnustega juhte, kes on tarvitanud keelatud aineid ja istunud autorooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles