«Aktuaalse kaamera» toimetus palus vabandust: Krimm kuulub siiski Ukrainale!

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kaart «Aktuaalses kaameras» 10.01.16
Ukraina kaart «Aktuaalses kaameras» 10.01.16 Foto: Kuvatõmmis ERR.ee videolt

ETV eilses uudistesaates «Aktuaalne kaamera» räägiti Donbassis käivatest lahingutest, mille juures olnud kaart jättis mulje, justkui oleks Ukrainale kuuluv Krimmi poolsaar osa Vene Föderatsioonist. «Aktuaalse kaamera» toimetus palus täna sotsiaalmeedia vahendusel piinliku vea pärast vabandust.

«Meie eilse lühiuudise graafikas oli piinlik viga. Krimm oli selles halli värviga, nagu ka Venemaa, Moldova, Rumeenia ja Poola. AK toimetus on endiselt seisukohal, et Krimm kuulub Ukrainale! Vabandame ukrainlaste ja kõigi nende ees, keda meie eksimus nördima pani,» kirjutati toimetuse nimel Facebookis.

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) meediasuhete juht Anneli Tõevere-Kaur ütles Postimehele, et tegu oli eksimusega. «Palume vaatajatelt vabandust,» ütles ta ja viitas «Aktuaalse kaamera» toimetuse vabandusele Facebookis.

«Aktuaalse kaamera» eilset uudist illustreerival kaardil oli Ukraina lillat ja oblastid, kus toimub sõjategevus, punast värvi. Ukrainat ümbritsevad riigid olid halli värvi, sh Krimm. Seetõttu võiski jääda mulje, justkui kuuluks poolsaar Venemaale.

2014. aasta aprillis annekteeris Venemaa Krimmi, mida rahvusvaheline üldsus, kaasa arvatud Eesti, ei ole tunnistanud, pidades seda ebaseaduslikuks okupatsiooniks.

Loe lisaks: «Aktuaalses kaameras» näidati Krimmi Venemaa osana?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles