President Ilves: Eesti teeb kõik, et Indias vangistatud kaaskodanikud koju saaksid

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves arutas täna välisminister Marina Kaljurannaga Indias viieks aastaks vangistusse mõistetud Eestist pärit 14 laevakaitsja küsimust.

«Jagan rohkem kui kaks aastat tagasi kinni peetud piraaditõrjelaeva meeskonnaliikmete ja nende lähedaste suurt muret ja teadmatust, sest selline kohtuotsus oli meile kõigile ootamatu,» tõdes president Ilves pressiteate vahendusel.

«Eesti kasutab kõiki diplomaatilistele ja poliitilistele kontaktidele toetuvaid võimalusi, et meie kaaskodanikud – Euroopa Liidu kodanikud – saaksid võimalikult kiiresti koju,» lisas riigipea.

Ka välisminister Marina Kaljuranna sõnul oli tänane otsus ootamatu. «Inimlikult muidugi ma lootsin positiivset lahendit, kuid otsusest olenemata tegutseme meeste kojunaasmise nimel edasi,» sõnas ta. Välisminister annab laevakaitsjate teemal täna kell 16.15 pressikonverentsi, mida saab Postimehe vahendusel otsepildis ka jälgida.

Tuticorini kohus mõistis täna 2013. aastal kinni võetud 35 laeva Seaman Guard Ohio meeskonna liiget, nendest 14 eestlast, viieks aastaks vangi. Praegu uuritakse armuandmise protseduuri ja kohtuotsuse edasikaebamise võimalusi. Samuti uuritakse, kas laevakaitsjaid saaks kautsjoni vastu vabastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles