NATO kaitseministrid arutavad suhteid Venemaaga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO kaitseministrid.
NATO kaitseministrid. Foto: AFP / Scanpix

NATO liikmesriikide kaitseministrid kogunevad täna Londonis, et arutada Venemaa-Gruusia konflikti mõju alliansi suhetele Venemaaga.


Kohtumine toimub vahetult pärast NATO peasekretäri Jaap de Hoop Schefferi ja USA kaitseministri Robert Gatesi visiiti Gruusiasse, kus tuli samuti arutlusele alliansi võimalik vastus Venemaale. De Hoop Scheffer ja Gates rõhutasid, et sõjalise liidu reageering peab olema üksmeelne, kuid sellega ei tohi liiale minna, vahendas AFP.

Gates soovitas NATO liikmesriikidel hoiduda Venemaa provotseerimisest. Tema hinnangul tekitab liikmesriikides pigem muret Venemaa hirmutamistaktika kui «tegeliku sõjalise aktsiooni võimalus».

«Mul on raske uskuda, et NATOsse kuuluvad riigid tunneksid Venemaa poolt tegelikku sõjalist ohtu,» ütles Gates eile.

Suurbritannia peaminister Gordon Brown kohtus täna aga oma Gruusia kolleegi Lado Gurgenidzega. Brown avaldas Gruusia suveräänsusele jätkuvalt toetust ja lubas riiki ka majanduslikult toetada. Gurgenidze kohtub täna veel välisministri David Milibandiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles